Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídlo zvané "Fučka"

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 392 kJ /
2 484 kcal
Bílkoviny33,24 g
Tuky161,14 g
Vláknina31,90 g
Cholesterol 207 mg
Sodík 2,47 g
Sůl6,00 g
Sacharidy211,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory dáme vařit do hlubší nádoby se špetkou soli. Vody dáme ale tentokráte více, než jsme zvyklé, budeme ji později potřebovat. Mezitím na pánvi vyškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu. Krok 2: Vyškvařený tuk slijeme na druhou pánev, přidáme máslo, necháme ho rozpustit a usmažíme na něm cibulku do zlatohněda. Krok 3: Když jsou brambory uvařené, slijeme vodu z brambor do menší nádoby a dáme stranou. Brambory rozšťoucháme, přisypeme mouku, vrátíme zpátky na plotnu a na velmi malém a mírném plameni mícháme a postupně přiléváme vodu z brambor tak dlouho, až začne kaše "fučet". Krok 4: Mícháme a přiléváme dál, až se mouka uvaří. Trvá to cca 5 minut.
Kaši rozprostřeme na větší misku nebo nádobu, posypeme cibulkou, slaninou a omastíme.

Zveřejněno 17. 10. 2016

Poznámka autorky Ivace64

Recept podle kuchařky Dity P. Přidala jsem do kaše utřený česnek se solí, to jsem jen zpestřila, ale není to nutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jídlo zvané "Fučka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1vLG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jídlo zvané "Fučka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1vLG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Vcera som este nevedela,co budem mat na obed.Manzel isiel do prace skoro,a som zacala pozerat receptiky,co mam ulozene.Nasla som a potesilo ma,ze vsetky suroviny mam doma.Mozem povedat,ze jednoduche,rychle,a vyborne jedlo.Mam rada take,bezmasove jedla,manzel pravy opak,len maso.Do osmazenej cibule som pridala,vntku z cibule.Budem robievat casto,aj dcere nesiem na kostovku,som zvedava,co nato povie.:yes::yes::yes::yes:

Ivace64: Veru moc chutne jedlo,aj dcere chutilo,a nechala aj vnuckam.Ale ze ona robi fucku,a este ju da do truby zapiect,co tiez vyskusam.To misi byt dobrota.:-K:-K:yes::yes::yes:

Zobrazit starší odpověď

Zdravím všetkých, ešte som sem ničím neprispela , zatiaľ iba slintám a ukladám si Vaše receptíky. Táto fučka ma ale prinútila pridať svoje vyskúšané typy. Fučka je úplne najlepšia až keď vychladne a treba ju prihrievať. Na opečenú cibuľku na tuku opekám stuhnutú fučku, kým sa nerozpustí a trošku sa pritom pripečie na dno rajnice . Z kyslou kapustou, alebo uhorkou chutí najlepšie. Moja mamička nám ju niekedy prihrievala aj na raňajky. Bolo to úžasné. Ešte som robila aj zapekanú v pekáči. Do vymasteného pekáča som navrstvila kašu a povrch posypala slaninkou. V trúbe som ju piekla na najvyššej teplote, kým sa neurobila zlatá kôrka. Rovnako sme ju jedli s nejakou čalamádou alebo uhorkami.....mäso nám nechýbalo.:-Q

Alenka60: děkuji, vyzkouším tuto variantu:-K

Něčemu podobnému jsme doma říkávali "škubánky" :-) ..recept ještě pokračoval. Z této směsi jsme lžící -kterou jsme po každé namočili ve smažené cibulce - odkrajovali kousky a dávali do pekáče. Když jsme vložili poslední kus, pekáč jsme šoupli do vyhřáté trouby, ještě pokapali zbylou smženou cibulkou a zapekli. Byla to vážně dobrota<3 Neměla jsem ji nejméně dvacet let, asi ji spáchám :-D

Jackie79: je to podobné s tou cibulkou, jen tady přidávášdost vodu a pak cibulka, slanina, dala jsem i česnek, spíš mi to připadá, trochu, jako nastavovaná kaše chuťove a konzistencí (jen tam nejsou krupky) vyzkoušej, ten Tvůj tip vyzkouším zase já, díky:-K

děkuji všem :-)

no s tim cesnekem dobry napad <3:yes::

:yes::yes::yes:

<3<3:yes:

Česnek v kaši, dobrý tah. Do kaše rád přimíchávám "něco navíc". Třeba pažitku, řapíkatý celer... :-)

Tématické fráze:
fučka s polévka recept, kase fucka, recepty hovězí tokáň, krupky v římském hrnci, tyrolský guláš, bezmasovy obed, recept-fučka, dobrota zvaná zázrak, fučka z brambor, bezmasove jidla recepty, fucka s brambor, rychle bezmasove pokrmy

Suroviny:
brambory, sůl, slanina, máslo, cibule, mouka hladká

Přidat fotografie receptu