Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 246 kJ / 5 078 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,03 g |
| Tuky | 256,66 g |
| Vláknina | 5,40 g |
| Cholesterol | 2,21 g |
| Sodík | 725 mg |
| Sůl | 1,56 g |
| Sacharidy | 607,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot:
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20-25 min. do růžova. Krok 2: Krém:
Mléko s rozmíchanou moukou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 min. (stále mícháme), odstavíme a hustou kaši necháme při pokojové teplotě za občasného zamíchání vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Po lžičkách přidáváme vychladlou kaši. Plechovku mandarinek scedíme, pár jich necháme na ozdobu, zbytek zašleháme do krému. Krok 3: Na vychladlý piškot naneseme krém a na něj ušleháme šlehačky s 5 PL cukru a ztužovači. Rovnoměrně rozetřeme, ozdobíme dle fantazie.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20-25 min. do růžova. Krok 2: Krém:
Mléko s rozmíchanou moukou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 min. (stále mícháme), odstavíme a hustou kaši necháme při pokojové teplotě za občasného zamíchání vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Po lžičkách přidáváme vychladlou kaši. Plechovku mandarinek scedíme, pár jich necháme na ozdobu, zbytek zašleháme do krému. Krok 3: Na vychladlý piškot naneseme krém a na něj ušleháme šlehačky s 5 PL cukru a ztužovači. Rovnoměrně rozetřeme, ozdobíme dle fantazie.
Zveřejněno 19. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bruselské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DVv5
Moje poznámka
Bruselské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DVv5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
bruselské řezy,
recept na bruselské řezy,
řezy brusel,
bruselský řez,
brusel řezy,
famozni řezy,
bruselské rezy recept,
bruselský krém,
brusel na plech,
rezy,
moučník brusel,
krém na bruselské řezy recept,
bruselsky řezy,
bruselský krém,
brusel rezy recept,
bruselské řezy s vaječným likérem,
top recepty-řezy,
bruselsky rezi,
bruselsky moučník,
top recepty rezy
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
mléko,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr,
cukr vanilinový,
mandarinky,
šlehačka 33%,
cukr,
ztužovač šlehačky
Komentáře (4)