Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená zelenina s červenou řepou a jablky

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 884 kJ /
1 167 kcal
Bílkoviny31,94 g
Tuky5,86 g
Vláknina57,09 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 964 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy220,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červenou řepu omyjeme a dáme i se slupkou na 15 min vařit. Poté zchladíme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Krok 2: Brambory, mrkev a cibuli také oloupeme a nakrájíme. Krok 3: Česnek oloupeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Krok 4: Takto připravenou zeleninu dáme na plech vystlaný pečicím papírem, zakápneme olivovým olejem a posypeme solí a provensálským kořením. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C, shora můžeme přikrýt alobalem. Krok 5: Po 45ti minutách odstraníme alobal a přidáme očištěná jablka nakrájená na kostičky. Krok 6: Promícháme a pečeme ještě asi 15 min, až je všechna zelenina krásně měkká. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu.

Zveřejněno 16. 3. 2012

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n89R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n89R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Dělám často, dobrůtka.:-K:-K:-K

Receptik si zasluzi bodik:yes: robievam pecenu zeleninku,ale bez jablka,musim vyskusat aj s nim,len musim dokupit cviklu.:-K:-K:-K

Ráda přidávám palec. Recept vyzkoušen, moc nám chutná a už se u nás zabydlel :-D . Díky ;-):yes:

Děláváme od podzimu do jara, na posledních pět minut pečení přímo do zeleniny rozklepnu dvě vajíčka, abychom měli i volská oka a je z toho výborná večeře :yes::-K.

Vyborne,delam to casto.

rebeka: Musí se velmi opatrně míchat. Když jsem si zbytek ohřívala druhý den, už bylo také všechno růžové...

parádně zkombinované.. mňáám:-p:-p:-p
jak to, že není všechno pink.. od té řepy:-O:-?
mě ta potvora zabarvila všechno ostatní v salátu:-(

Krása, nelze nedat bod :yes::yes::yes:

Musím poslat bodíka za originalitu. Kombinace zeleniny se mi líbí a možná bych i zkusila přidat křen, ale nevím co by udělal v troubě. Nikdy jsem ho nepekla. :yes::-p

pipre: Strašně moc děkuju, je to první můj recept, který na topkách někdo zkoušel :-) Ani nevíš, jakou mám radost. A jsem moc ráda, že chutnalo.

Tak musím, říct, že je to opravdu výborné. To jablíčko to moc příjemně ozvláštnilo. Mrzí mne, že jsem svou zbrklostí zapomněla dát mrkev a vzpomněla jsem si pozdě, až už bylo jídlo téměř hotovo. Jinak bych přidala i foto :-) Ale i bez mrkvičky mi to chutnalo :-) Bodík jsem už dala. Foto dodám, až budu dělat podruhé :-)

cathleen: díky za vysvětlení:-):-)

spagetka: já to písla ve znacích a ono mi to tu pusu nakreslilo...tak, Péti, znova. : - * tohle je cmuk, jen to musíš písnout bez mezer mezi znakama.

cathleen: auuuu srážka jak poleno chááá :-D:-D:-D:yes::yes::yes:

petram:Petruš - pusinka ;-):-D

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
zelenina pečená v troubě, nejlepší pečená zelenina, pečená červená řepa recept, pečená zelenina v troubě, co s červenou řepou, pečená červená řepa, pečené brambory s červenou řepou, červena řepa s jablkem, pečená červená řepa se zeleninou, zapečená červená řepa s bramborem, červená řepa s jablky, pečená červená řepa videorecept, zapecena cervena repa s jablky, pečená zelenina v troubě - recept, pečená červená řepa recepty, kachna s cervenou repou, pečená zelenina, salaát z červené řepy, pečená zelenina v troubě recept, červená zelenina

Suroviny:
brambory, mrkev, řepa červená, cibule, česnek, jablko, olej olivový, koření provensálské, sůl

Přidat fotografie receptu