Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 827 kJ / 2 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,39 g |
Tuky | 74,78 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 104 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 353,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme nejprve tekuté suroviny, pak sypké a zapneme pekárnu na program "těsto" a necháme projít celým programem.
Krok 2: Když nám pekárna oznámí, že je hotovo (zapípáním), tak těsto vyndáme, rozdělíme ho na části a každou část připraveného těsta vyválíme a smotáme.
Krok 3: Vše přendáme na plech s pečícím papírem a ještě necháme 30 minut dokynout.
Krok 4: Pak si rozšleháme vajíčko a mašlovačkou každý kousek pěkně potřeme vajíčkem a posypem celým mákem.
Krok 5: Dáme do předehřáté trouby upéct, asi na 180°C, ale troubu si hlídáme, neboť nám každému peče jinak. Pečeme do zlatova. Po upečení briošky ihned sundáme z plechu na talíř a necháme vychladnout. No a pak už jen konzumujeme.
Zveřejněno 12. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JAKl
Moje poznámka
Briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JAKl
Nejnovější recepty
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno před 23 hodinami
Chřestová polévka
Přidáno před 23 hodinami
Rebarborovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 23 hodinami
Rychlovka z králíka (nízkosacharidová strava)
Přidáno 28. 4. 2025 10:36
Hovězí trhané maso
Přidáno 28. 4. 2025 09:05
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčková pomazánka se sýrem
Slavista62 před 26 minutami
Teplý čočkový salát
TondaJ před 2 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
TondaJ před 2 hodinami
Vepřové kotletky s pepřovou omáčkou
prochajdam před 2 hodinami
Křehoučké jogurtové řízky
Kovisova před 3 hodinami
Halušky se zakysanou smetanou
ZboSy před 3 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
Nikolw před 5 hodinami
Směs hub na cibulce a medvědím česneku s těstovinami
mariooneta před 14 hodinami
Tématické fráze:
briošky,
recept na briošky,
briošky recept,
brioška recept,
brioška,
brioška z domácí pekárny,
birošky,
briošky z domácí pekárny,
brioška z pekárny,
briošky z pekárny,
brijosky,
recept na briošky z pekárny,
briošky recepty,
bryjosky,
briožky,
francouzské briošky,
brijoška recept,
briošky v pekárně,
brijozky,
brioškz recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
mléko,
žloutek,
cukr vanilkový,
droždí sušené,
kůra citronová,
sůl
Komentáře (14)
Ty Tvé vypadají moc hezky a já bych si nabídla,mňam