Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pelmeně

Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem. Jde o vařené drobné kapsičky plněné třeba mletým masem a cibulí. Náplně jsou libovolné.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 422 kJ /
2 013 kcal
Bílkoviny133,76 g
Tuky51,04 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 859 mg
Sodík 2,04 g
Sůl5,02 g
Sacharidy248,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, vejce, 120 ml studené vody a soli uhněteme hladké tuhé těsto, které necháme zabalené v utěrce odpočinout v lednici přibližně 30 minut. Krok 2: Mleté maso, oloupanou a na jemné kostičky nakrájenou cibuli důkladně promícháme s 30 ml vody, cukrem a kořením. Necháme chvilku odležet. Krok 3: Těsto rozválíme na tenký plát, vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm, potřeme rozšlehaným vajíčkem. Krok 4: Doprostřed kolečka vložíme kuličku nádivky, v půli přeložíme, zamáčkneme a cípy spojíme k sobě. Krok 5: Pelmeně vaříme v osolené vodě s pár kapkami oleje 8-10 minut, pak scedíme a omastíme máslem. Krok 6: Podáváme s kysanou smetanou a snítkou kopru.

TIP: Tipy na pokrmy z mletého masa

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pelmeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pelmeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

:yes:

jen tam btw. na fotce nemáte pelmeni, ale vareniky. pelmeni se na konci slepí;-)

Josef Babáček 18. 9. 2015 13:20
nela:Dík za recept,myslím, že je srozumitelný . Zítra se do něho pustím a už teď se na výrobky těšímwww.toprecepty.cz/images/design/smajlici/11.gif

nela:

tejaja:

Jarka Malá: Ide tam štipka cukru, tá zvýrazní chuť. Rozhodne nemožeš od štipky cukru čakať sladkosť. Takže nijaké brrrr.;-)

Jarka Malá 5. 8. 2015 10:27
Proč cukr, je to omyl? Brrrrrr!:-Ojarkam@email.cz

V tom pripade aspon vime, odkud to berou oni ;) nemam nic proti, ten recept je fakt skvely, ale vite co :/

nela: podívejte se na datum přidání tohoto receptu - 2008 a na datum, kdy tento pořad vysílali Kluci v akci.;-);-);-) Rok výroby: 2014 a navíc foto přidala své kuchařka, která to udělala.

A cely recept krasne zkopirovany od Kluku v akci ;)

Můj děda tenhle recept přivezl z Ruska, když tam byl jako legionář, a nejradši to měl s ředěným octem a pepřem.

Zdeno:Jakou mají úpravu ty brambory?Jen ovařené ve slupce a osolené?Nebo?

zkuste místo octa citron - hodně! To je prostě bomba!

ja je posipu parmazanem a navrh dam horcici s kecupem to je basta

To si robíme každý týždeň a to s mäsom,tlač.zemiakmi poliate smaženou cibuľkou,tvarohom poliate maslom pos.cukrom a kakaom ,je to fajn...:-p:yes:

To si robíme každý týždeň a to s mäsom,tlač.zemiakmi poliate smaženou cibuľkou,tvarohom poliate maslom pos.cukrom a kakaom ,je to fajn...:-p:yes:

A K TOMU TIPICKÁ HOŘČICOVÁ OMÁŠKA ZE SMETANY A HOŘČICE...MŇÁÁÁÁM!!! :-*:-p

Tématické fráze:
pilmeně, palmeně, těsto na pelmeně, pelemeně, omáčka na pelmeně, pilmeni, ukrajinské pelmeně bez masa, pelmaně, ukrajinská kuchařka, pelmeně omáčka, pelemeni, pravé sibiřské pelmeně, pelmeše, pelemene recept, kluci v akci pelmeně, pravé ruské pelměně, mouka ze sibiře, pelimeni, recepty-pelmeně, ruská kuchyně recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, voda, vejce, sůl, vejce, maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, cibule, voda, cukr, pepř mletý, sůl, vejce, olej, máslo, smetana kysaná, kopr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu