Dokonalá zelňačka
Pokud máte rádi husté a vydatné polévky, pak vyzkoušejte tento vyladěný recept. Najdete v něm spoustu zelí a brambor, dobrou klobásu a pálivá paprika Vás trošku polechtá na jazyku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 000 kJ / 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,98 g |
Tuky | 6,42 g |
Vláknina | 14,40 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 7,05 g |
Sacharidy | 30,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmahneme cibulku a když začne sklovatět, přidáme klobásu nakrájenou na čtvrtkolečka a opečeme ji spolu s cibulkou.
Krok 2: Když je klobása krásně opečená, zasypeme červenou paprikou (nešetříme) a necháme ji rozvonět, ale pozor, aby se nepřipálila a nezhořkla.
Krok 3: Ihned po rozvonění zalijeme základ horkou vodou (tak pět centimetrů), přidáme zelí i s nálevem, zbytek koření, nakrájené brambory, houby a dolijeme vodou.
Krok 4: Osolíme, kápneme do polévky trochu octa, malinko cukru, a necháme vařit, dokud brambory nezměknou.
Krok 5: Do hrnečku odebereme trochu vody z polévky a rozmícháme ji se dvěma lžícemi zakysané smetany.
Krok 6: Necháme provařit alespoň deset minut, pokud je třeba, dochutíme solí, pepřem, paprikou, zkrátka co je třeba.
Krok 7: Před podáváním necháme alespoň půl hodiny odležet, nejlépe pak celou noc.
Zveřejněno 22. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dokonalá zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8ZL
Moje poznámka
Dokonalá zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8ZL
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 8 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 12 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 4 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 5 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 5 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 8 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 9 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 10 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 10 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 12 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 14 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 14 hodinami
Tématické fráze:
recept na zelnacku,
zelnacka,
maďarská zelnačka,
zelňačka top recepty,
recepty zelňačka,
top recepty zelňačka,
příprava zelňačky,
zelňačka videorecept,
zelňačka recept,
priprava zelňačka,
recepty na zelňačku,
zelňačka ze zbytku zelí,
top recept zelnacka,
zelňačka recepty,
recept na dobrou zelňačku,
jak udělat dobrou zelnacku,
zelnacka s brambory,
top zelnacka,
zlnacka,
recept zelnačka
Suroviny:
zelí kysané,
klobása maďarská,
cibule,
brambory,
smetana zakysaná,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
houby sušené,
paprika čerstvá červená,
paprika sušená pálivá,
kmín celý,
sůl,
pepř,
ocet,
cukr
Komentáře (18)