Suroviny
Porce: cca 50 slepených oořechů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 029 kJ / 3 831 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,97 g |
| Tuky | 184,62 g |
| Vláknina | 16,65 g |
| Cholesterol | 153 mg |
| Sodík | 386 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 488,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Aby se nám to opravdu povedlo, část 100% tuku roztopíme, necháme částečně vychladit a následně přilijeme do těsta, které pak lze dobře zpracovat.
Těsto dáme na půl hodiny do lednice, ne déle, jinak se s ním špatně pracuje. Krok 2: Těsto vtlačíme do formiček ořechů a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme cca 12 minut. Necháme ještě chvíli ve formičkách a pak je vyklepeme. Jde to velmi dobře. Krok 3: Falešná šlehačka:
Nejdříve na sporáku rozehřejeme 100% tuk i máslo, každé zvlášť.
V misce vyšleháme 2 bílky do tuhého sněhu. Pak velmi opatrně, po kapkách, zašleháváme rozehřátý tuk a máslo. Hotový krém dáme opět vychladit do lednice a následně s ním plníme oříšky.
Těsto dáme na půl hodiny do lednice, ne déle, jinak se s ním špatně pracuje. Krok 2: Těsto vtlačíme do formiček ořechů a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme cca 12 minut. Necháme ještě chvíli ve formičkách a pak je vyklepeme. Jde to velmi dobře. Krok 3: Falešná šlehačka:
Nejdříve na sporáku rozehřejeme 100% tuk i máslo, každé zvlášť.
V misce vyšleháme 2 bílky do tuhého sněhu. Pak velmi opatrně, po kapkách, zašleháváme rozehřátý tuk a máslo. Hotový krém dáme opět vychladit do lednice a následně s ním plníme oříšky.
Zveřejněno 28. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké ořechy s falešnou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AEDO
Moje poznámka
Křehké ořechy s falešnou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AEDO
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 18 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 1 hodinou
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 2 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 2 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 3 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 3 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 3 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 5 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 5 hodinami
Bramboračka
danal před 7 hodinami
Tématické fráze:
krehke plnene orechy,
krehke orechy,
křehké ořechy recept,
křehké ořechové rohlicky,
oořechové cukroví,
vymazávají se rohlíčky formičky,
křehké cukroví ze 100% tuku
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
tuk 100%,
kakao,
bílek,
cukr moučkový,
tuk 100%,
máslo
Komentáře (11)
Já 100% tuk nepoužívám. Zkoušela jsi ho nahradit máslem?