Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda
Domácí vánoční čokoláda je sladkým pohlazením, která dodá vašim svátkům nádech originality. Čokoládu můžete nechat jen tak, nebo plnit oříšky či sušeným ovocem a vytvoříte jedinečné kousky, které okouzlí svou chutí.
Suroviny pro 2 dávky
2dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 506 kJ / 4 901 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,40 g |
| Tuky | 369,80 g |
| Vláknina | 29,80 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 667 mg |
| Sůl | 1,66 g |
| Sacharidy | 353,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Světlá čokoláda:
Tuk rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme moučkový cukr, vsypeme sušenou smetanu, strouhaný kokos a oba druhy cukru. Krok 2: Zamícháme a hned nalijeme do připravených formiček. Formičky dáme na pár minut do mrazáku a pak vyklopíme. Krok 3: Tmavá čokoláda:
Tuk ve vodní lázni rozpustíme, přidáme cukr, kakao a kakaový puding a promícháme. Nalijeme do formiček a postupujeme stejně jako u bílé čokolády. Krok 4: Po vyklopení z formiček uchováváme v chladu.
Tuk rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme moučkový cukr, vsypeme sušenou smetanu, strouhaný kokos a oba druhy cukru. Krok 2: Zamícháme a hned nalijeme do připravených formiček. Formičky dáme na pár minut do mrazáku a pak vyklopíme. Krok 3: Tmavá čokoláda:
Tuk ve vodní lázni rozpustíme, přidáme cukr, kakao a kakaový puding a promícháme. Nalijeme do formiček a postupujeme stejně jako u bílé čokolády. Krok 4: Po vyklopení z formiček uchováváme v chladu.
Zveřejněno 3. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1krj
Moje poznámka
Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1krj
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 19 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 21 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 22 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 52 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 56 minutami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 57 minutami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 2 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 3 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 3 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 4 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 4 hodinami
Tématické fráze:
domácí čokoláda do formiček,
vanoční čokoláda do formiček,
vánoční čokoláda recept,
vánoční cukroví čokoláda do formiček,
recept na vánoční čokoláda,
recept na vánoční čokoládu,
vánoční čokoláda,
jak se dělá domácí čokoláda,
recept vanoční čokolada,
domácí čokoláda do formiček recept,
tmava cokolada recept,
domácí tmavá cokokada,
domácí čokoláda ze susene smetany,
vánoční čokolády do formiček,
cokolada do formicek s pudinkem,
recepty na vánoční cukroví čokoláda do formiček,
nejlepsi vanocni cokolada recept,
domácí čokoláda s pudinkem,
tmava čokoláda do formiček,
recept na tmavou čokoládu
Suroviny:
tuk 100%,
cukr moučkový,
smetana,
kokos strouhaný,
cukr,
cukr vanilkový,
tuk 100%,
cukr moučkový,
kakao,
pudink čokoládový
Komentáře (6)