Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda
Domácí vánoční čokoláda je sladkým pohlazením, která dodá vašim svátkům nádech originality. Čokoládu můžete nechat jen tak, nebo plnit oříšky či sušeným ovocem a vytvoříte jedinečné kousky, které okouzlí svou chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 506 kJ / 4 901 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,40 g |
Tuky | 369,80 g |
Vláknina | 29,80 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 667 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 353,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Světlá čokoláda:
Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme moučkový cukr, vsypeme sušenou smetanu, strouhaný kokos a oba druhy cukru. Zamícháme a hned nalijeme do připravených formiček. Formičky dáme na pár minut do mrazáku a pak vyklopíme. Krok 2: Tmavá čokoláda:
Tuk ve vodní lázni rozpustíme, přidáme cukr, kakao a kakaový puding a promícháme. Nalijeme do formiček a postupujeme stejně jako u bílé čokolády. Krok 3: Po vyklopení z formiček uchováváme v chladu.
Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme moučkový cukr, vsypeme sušenou smetanu, strouhaný kokos a oba druhy cukru. Zamícháme a hned nalijeme do připravených formiček. Formičky dáme na pár minut do mrazáku a pak vyklopíme. Krok 2: Tmavá čokoláda:
Tuk ve vodní lázni rozpustíme, přidáme cukr, kakao a kakaový puding a promícháme. Nalijeme do formiček a postupujeme stejně jako u bílé čokolády. Krok 3: Po vyklopení z formiček uchováváme v chladu.
Zveřejněno 3. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1krj
Moje poznámka
Domácí tmavá a světlá vánoční čokoláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1krj
Nejnovější recepty
Celerový salát pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Černá čočka beluga s rajčaty, kapií, uzeným masem a volskými oky
Přidáno před 3 hodinami
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 3 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 5 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky pečené s marinádou
Marek_Bláha před 1 hodinou
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 3 hodinami
Domácí nudle
Kava 2 před 3 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 5 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 5 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 7 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 8 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 9 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 10 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí čokoláda do formiček,
vanoční čokoláda do formiček,
vánoční čokoláda recept,
vánoční cukroví čokoláda do formiček,
recept na vánoční čokoláda,
recept na vánoční čokoládu,
vánoční čokoláda,
jak se dělá domácí čokoláda,
recept vanoční čokolada,
domácí čokoláda do formiček recept,
tmava cokolada recept,
domácí tmavá cokokada,
domácí čokoláda ze susene smetany,
vánoční čokolády do formiček,
cokolada do formicek s pudinkem,
recepty na vánoční cukroví čokoláda do formiček,
nejlepsi vanocni cokolada recept,
domácí čokoláda s pudinkem,
tmava čokoláda do formiček,
recept na tmavou čokoládu
Suroviny:
tuk 100%,
cukr moučkový,
smetana,
kokos strouhaný,
cukr,
cukr vanilkový,
tuk 100%,
cukr moučkový,
kakao,
pudink čokoládový
Komentáře (5)