Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 083 kJ / 7 668 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,81 g |
| Tuky | 329,92 g |
| Vláknina | 15,80 g |
| Cholesterol | 1,73 g |
| Sodík | 841 mg |
| Sůl | 2,59 g |
| Sacharidy | 1 012,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a změklé máslo. Doprostřed uděláme důlek a postupně zapracujeme vejce, která do něj rozklepneme.
Krok 2: Těsto rozválíme na 2 placky, které upečeme každou zvlášť.
Krok 3: Jednu upečenou placku polijeme horkým krémem.
Krok 4: Krém připravíme tak, že mléko smícháme s cukrem, pudingovými prášky, moukou a uvaříme hustou kaši. Do horké kaše vmícháme máslo a potom i rum.
Krok 5: Druhou placku přiklopíme na horký krém.
Krok 6: Nakonec moučník polijeme polevou a dáme vychladnout.
Krok 7: Na polevu vyšleháme cukr s vodou, poté přidáme citronovou šťávu a opět šleháme a šleháme, až je poleva krásně jemná.
Zveřejněno 21. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy "Pražská brusle"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk3k
Moje poznámka
Řezy "Pražská brusle"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk3k
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
pražské řezy,
pražské řezy recept,
prazske řezy recept,
řezy recept,
buchta brusle,
mouka pro brusle,
pražská bruske,
řezy jako od cukráře,
pražský rezy,
prazsky rez,
kolac prazska brusle,
řezy recepty,
pražská bru,
pražská blusle,
rezy které neznám,
rezy od cukraru recepty,
moučník brusle,
krem na rezy podle cukrářů,
pražské řezy kuchařka,
pražská brisle
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
máslo,
mléko,
pudink vanilkový,
mouka hrubá,
rum,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
voda
Komentáře (13)
A tu " tropickou variantu " také vyzkouším, je to dobrý nápad.