Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové perníčky princezny Lady

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 27 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 7 min Bez doby uležení těsta a zdobení

27 min (20 min příprava + 7 min tepelná úprava, Bez doby uležení těsta a zdobení)

Těsto na tyto perníčky je dobré nechat důkladně odležet. Již ve středověku nechávali pekaři odležet perníkové těsto i několik měsíců. Perníčky se vám pak odmění svou měkkostí a úžasnou chutí.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 879 kJ /
6 185 kcal
Bílkoviny113,06 g
Tuky193,27 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 4,20 g
Sůl1,72 g
Sacharidy988,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme cukr, celá vejce a dobře rozmícháme. Přidáme tekutý med, rozpuštěnou Heru a koření. Vše důkladně promícháme a přidáme mouku se sodou a zpracujeme těsto (přibližně do hustoty bramborákového těsta). Krok 2: Vložíme do mikrotenového sáčku a při pokojové teplotě necháme 4 dny uležet. Potom těsto rozválíme na pláty 3-5 mm a vykrajujeme různé tvary. Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na plechu s pečicím papírem při teplotě 200 °C cca 7 minut (hlídat!, každá trouba peče jinak). Krok 4: Ještě teplé perníčky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, aby potom zdobení drželo. Zdobíme polevou, kterou utřeme do hladka.

Zveřejněno 31. 10. 2011

Poznámka autorky Irule

Perníčky jsou ihned měkké a moc dobré :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A9OP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A9OP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Nejlepší perníčky jsem v životě nejedla peču je už třetím rokem jsou výborný a všem chutnají :-p

Tak. Prvni plech je uplne cerny, ze snehulaku mam kominiky. Pekla jsem na 220 pet minut. Pak jsem ubrala teplotu, plechy jsem kladla pak uz na spodni rost. Pernicky jsou chutne, velmi chutne, ale ty moje nevypadaji vubec pekne :-( Kraje tmave ohranicene, ihned po vlozeni do trouby se mi pernicky oramovaly a celkove barva pernicku je jina. Nevim, nikdy jsem nemela problem s troubou, ze by nerovnomerne pekla, ale zda se, ze prave zacala vyvadet ;-(

Lenka: tak to nevím, ale člověk se musí řídit tím, jak mu zrovna trouba peče. Také jste je mohla mít na tenko vyválené.
To mě mrzí, ale snad druhý plech bude dobrý. Já s tím nemám problémy a peču je už víc jak 15 let.

No to je kouzelné :yes::yes::yes:

Máš je moc krásně nazdobené :yes::yes:

Michaela: děkuji moc za pochvalu :-8. Já jsem je téměř před dvaceti lety ochutnala u kolegyně a od té doby, také jiné nedělám :-p. Můj sedmiletý syn je také miluje a už si je i sám zdobí ;-) Já jsem zatím lepší také nejdla ;-):-K

Nejlepší recept! Musím se přiznat,že dělám hned ani nenechávám uležet a jsou výborné i tak. Můj 7letý syn mi řekl,že lepší perníčky nikdy nejedl:-8 dělám je pořád . Takže moc děkuji:yes:

Blanka23:děkuji, já už taky jiný nedělám. Perníčky nám chutnají a jsou pořád měkké :-p

Recept jsem si trochu upravila ale jinak skvělý asi u něj zůstanu, nebo spíše určitě. Akorát medu jsem dala 120, hpslo mi ho víc :-), přidala jsem 2lžičky perníkového koření a 2lžičky kakaa,:-)

Natka:to mě těší :-):-8

Tak teda musím uznat,že lepší perníčky sem nikdy nejedla :-K:-8

Dnes jsem dodělal perníčky ze zbytku těsta, jsou opravdu výborné a vypadají moc hezky. Na ukázku přidávám pár foteček. Chaloupka není žádné umělecké dílo :D

Právě jsem udělala těsto podle tohoto receptu (akorát jsem přidala trošku kakaa, mám ráda perníčky tmavší). Těsto jsem dala do mísy odložit, ale nedalo mi to a trošku jsem oddělila a udělala několik perníčků hned. A jsou fakt výborné, úplně křehounké.. Jsem zvědavá, jaké budou ze zbytku těsta, který nechávám odležet.. moc se těším a přiděluji bodík :)

Perníčky vypadají úžasně..Už mám zadělané těsto - krásně voní, tak doufám, že se povedou :-)

Jituna:děkuji, letos opět budou:-p:-p

Nejlepší perníčky,co znám! :-)

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
nejlepší medové perníčky, medove pernicky, nejlepší recept na perníčky, nejlepší recept na medové perníčky, medové perníčky zdobení, perníčky, medové perníčky ihned měkké, lady, recept na medové perníčky, perníčky lady, princezna z perníku, perníčy, perníčky v prášku, prave medove pernicky, medove perníčky recept, recept na pernícky, zdobení medových perníčků, recept medové perníčky, zdobení perníčků foto, medové perníčky recepty

Suroviny:
cukr moučkový, vejce, med, tuk hera, prášek do perníku, mouka hladká, soda jedlá, vejce, voda, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu