Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nugátové rohlíčky

Křehké rohlíčky z těsta, ovoněného skořicí a pomerančovou kůrou, po upečení plníme lahodným krémem z másla a Nutelly. Rohlíčky na závěr zdobíme tmavou a bílou čokoládovou polevou.

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mersy mersy

Náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 15 min

135 min (120 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 35 kusů

35kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 594 kJ /
5 400 kcal
Bílkoviny29,22 g
Tuky448,42 g
Vláknina6,63 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 68 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy308,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku, moučkový cukr a skořici prosejeme do mísy, přidáme pomerančovou kůru a společně promícháme. Krok 2: Směs vysypeme na pracovní plochu a přidáme na kostičky nakrájené studené máslo. Krok 3: Ručně vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme jej alespoň 2 hodiny odležet v lednici. Krok 4: Troubu rozehřejeme na 170-180 °C. Krok 5: Z těsta odebíráme kousky a plníme jimi formičky na rohlíčky. Krok 6: Naplněné formičky skládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě dorůžova asi 8-10 minut. Krok 7: Upečené rohlíčky vyklopíme a necháme vychladnout. Krok 8: Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně do něj zašleháme Nutellu. Společně vyšleháme do nadýchaného krému. Krok 9: Do cukrářského sáčku vložíme řezanou špičku a sáček naplníme krémem. Krok 10: Rohlíčky otočíme svrchní stranou dolů a na plochou stranu naneseme krém. Krok 11: Takto připravené rohlíčky vložíme alespoň na 30 minut do mrazáku, aby lehce ztuhly. Krok 12: Zatuhlé rohlíčky namáčíme do čokoládové polevy a zdobíme bílou polevou. Krok 13: Uchováváme v chladu.

TIP: Jak na pařížské rohlíčky

Zveřejněno 29. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugátové rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOKP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugátové rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOKP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Prosím jak nanášíte čokoládu?
:-K:-K:-K:-K

Marta Hriskova 29. 11. 2016 16:23
Ja robim Parižske rožky ale tieto určite vyskušam:yes:

Zdravím,
prosím o radu jak potahovat rohlíčky, aby byly tak pěkně hladké jak je máte Vy?? chci udělat poprvé....jinak jsou moc pěkné a určitě i dobré.
děkuji.

zdenka: Zdravím Zdeničko, jak je psáno v receptu, musí se před potahováním nechat dobře zmrazit!! aby tou teplou čokoládou nepovolili...:-) Přeji hodně zdaru..:-K:-K

ludmila Kia 17. 11. 2016 16:36
Su chutne robime ich viac druhou chutia hlavne vnucatkam,u nas je tradicia na vianoce nesmu chbať mnamky su <3<3 <3,:-K

ludmila Kia: Děkuji:-K jsem ráda že jsou oblíbeným cukrovím i u vás, u nás jsou hned pryč.....:-Kpřeji krásné svátky:-)

To vypadá moc dobře a určitě stoji za vyzkoušeni:-):yes:

Karla: určitě:-K

Tématické fráze:
nugátový krém do cukroví, nugátový krém, nugátový krém, recept na nugátové cukroví, nugátový krém recept, nugátové cukroví, rohlíčky do formiček, lískooříškový krém recept, nugatové pařížské rohlíčky, nugátové rohlíčky cukroví, spicky s nutelou, nugetovy krem, nugetove rohlicky, šmakoun lískooříškový krém, nutelové špičky, lískooříškovy krem, nugátový krém na cukroví, nugátové tyčky, nugátový krémdo cukrový, domácí lískooříškový krém

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, skořice, kůra pomerančová, nutella, máslo, poleva čokoládová, čokoláda bílá

Přidat fotografie receptu