Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné kokosky

Kokosky patří k těm druhům cukroví, na které si vytváříme celoživotní závislost už od útlého dětství. Zkuste jednou zapomenout na kokosky klasické a připravte si s námi ty plněné. Jsou šťavnaté, měkké a rozčepýřené, prostě dokonalé.

Hodnocení receptu je 4,9 (67×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby dosušení v troubě

165 min (120 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby dosušení v troubě)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 416 kJ /
4 880 kcal
Bílkoviny53,21 g
Tuky326,78 g
Vláknina33,50 g
Cholesterol 936 mg
Sodík 356 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy414,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plechy vyložíme teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Krok 2: Bílky s cukrem vyšleháme do hustého sněhu. Následně lehce vmícháme kokos a na plechu tvoříme hromádky. Krok 3: Pečeme (spíše sušíme) při 100-120 °C asi 30 minut. Pak vypneme troubu a kokosky necháme v zavřené troubě vychladnout. Krok 4: Z uvedených surovin vypracujeme linecké těsto a v lednici necháme chvíli vychladit. Z těsta vykrájíme kolečka tak velká, jak velké jsou kokosky, naskládáme je na plech a upečeme. Krok 5: Připravíme čokoládový krém. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme částečně zchladnout. Máslo vyšleháme do bílé pěny a pomalu do ní zašleháme rozehřátou čokoládu. Krok 6: Na vychladlé linecké kolečko uděláme cukrářským sáčkem z čokoládového krému kroužek, do něj lžičkou dáme marmeládu a přiklopíme nahoru kokosku. Spodek celého kousku namočíme do čokolády.

Jak na dokonalou čokoládovou polevu?

Zveřejněno 20. 12. 2008

Poznámka autorky Hella

Na tyto slepované kokosky ideálně můžeme použít i zdejší recept Nejjednodušší kokosky, či jakékoliv jiné linecké těsto, jaké jsme zvyklé používat. Ideální je upéct si vše předem a před Vánocemi jen slepit.

Více o pečení sněhového pečiva u receptu:

https://www.toprecepty.cz/recept/3170-kokosky---sn...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné kokosky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRx6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné kokosky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRx6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Také je peču, hned se po nich zapráší, jsou vynikající.:-K:-K

Dělám podle Tvého receptu už několik let a pomalu na ně máme doma pořadník:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Mnoho let peču kokosky, do kokosek přidávám meruňkovou marmeládu - jsou po upečení zlatavé :-) Náplň dělám z marcipánové hmoty s mandlemi :-)smíchané opět s meruňkovou marmeládou. Mám domácí, je výrazná a dává kokoskám šmrnc :-) Hezké vánoce.

Michaela: pecu je tak hodinu a pul a pak jsou vyníkající:yeswww.toprecepty.cz

Dnes jsem pekla(sušila) kokosky na 100 stupňů po dobu 30 minut jak je napsáno v receptu a vůbec nebyly hotové,sušila jsem je další skoro hodinu na 120 stupňů(horký vzduch).Chci se zeptat jak to šlo ostatním?

Moje první kokosky. Povedli se, měla jsem z nich radost. ;-)

Lenka: sněhové pečivo se nemusí nechat vůbec odležet a proto se může péct jako poslední. Není příliš podstatné, jestli sněhové pečivo skladovat v teple nebo v mrazu, teplem by se mohly vysušit, ale krémem zase zvláční. Věřím, že se ti povedou a budou chutnat!

Děkuji za odpověď.:-K Naplněné kokosky se u nás dlouho skladovat nebudou. :-) O to se postará manžel, který je má moc rád. :-p Recept se mi líbí, tak doufám, že se mi povedou. :-) Některé cukroví se musí nechat delší dobu odležet. Proto Vás prosím ještě o vysvětlení.:-K Asi jsem předešlý dotaz moc dobře neformulovala. :-( Jak dlouho se musí kokosky odležet? Mám na mysli nenaplněné kokosky (pouze bílé kopečky - kokosové těsto). ;-) Potřebují delší čas na odležení? Nebo je to jedno a kopečky - kokosové těsto nepotřebují odležet, jako třeba perníčky.:-):-) A bílé kopečky - kokosové těsto nechat odležet na suchém místě nebo na balkóně? :-) Pochopitelně až je těsně před Vánocemi naplním, tak na balkóně.;-) Ale mně se jednalo o skladování ještě před naplněním. ;-) Budu ráda, když mi poradíte. Děkuji. :-K

Lenka: To je tedy otázka... Já peču všechno pečivo po Mikuláši a kokosky podle toho, jak mi z ostatního pečiva zbývají bílky. Ale určitě vydrží 1-2 měsíce nenaplněné a minimálně 2 týdny naplněné v chladu (aby nežluklo máslo v náplni). Určitě bych je skladovala na balkoně, mráz jim nevadí. Ale možná má někdo jiný názor.

Novomanželka potřebuje poradit:
Kolik dnů - týdnů před Vánocemi je vhodné kokosky (kokosové těsto) péct?
A kde kokosky (kokosové těsto)skladovat? V paneláku mám jenom 2 možnosti. Ve spížce, která je suchá, ale teplá. Nebo v uzavřené plechové skřínce na balkóně. A co když bude venku mrznout? Nebude to kokoskám vadit? :-)
Manžel má rád plněné kokosky a velice mi záleží, aby se vše povedlo. Vím, že na úspěchu záleží i správné skladování.:-)
Děkuji.:-K

Kokosky podla tohto receptu pred chvilou dokoncene. Bola to fuska, ale stalo to zato, su krasne a vyborne. Konecne mam na Vianoce domace kokosky. Pridala som aj fotku:)

přidala jsem fotečku mých kokosků bez lepku, letos jsem se rozhodla částečně podle tvého receptíku a musím říct, že jsou skvělé, na povrchu křupavé a uvnitř měkké, vždy jsem je měla tvrdé jak beton :-// posílám zaslouženého bodíka :-8:yes:

bara.it:Jisteže ,ano pokud zbyde těsto tak dostanou ptáčkové, a pokud kokosky tak ty " sežeru" já,slušněji se to říct nedá!:yes::-p;-)

Veronika.Hrozna: Verunko - delala jsem male s prumerem 3-4cm. Presne cislo ti nedokazu rici, ale bylo jich hodne. Urcite kolem padesati. To jsem ti asi moc nepomohla.

bara.it:Kokosky mé pekla doposud na Vánoce jedna cukrářka ,neměla jsem recept,a jelikož je mám hrozně ráda, už je díky tomu,že jsem našla recept upeču taky. Kolik je z této várky kousku?

Tématické fráze:
kokosky s kremem, krem do kokosek, krém na kokosky, kokosky s marmeládou, čokoládový krém do kokosek, slepované kokosky, kokosky recept, kokosky s marmeládou a krémem, kokosky na lineckém, cukrářské kokosky, recept na kokosky s marmeladou, cukrářské kokosky recept, cokoladovy krem na kokosky, kokosky, jak skladovat kokosky, kokosky krém, kokosky s lineckým, náplň do kokosek, kokoska, kokosky slepované

Suroviny:
bílek, cukr krupice, kokos, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, máslo, čokoláda na vaření, marmeláda pikantní, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu