Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové pusinky

Jen dvě ingredience potřebujete na výrobu krásných, křehkých a nadýchaných sněhových pusinek. Co ušetříte na přísadách, to musíte vrazit do pečlivosti při šlehání sněhu. Ale nebojte se, chce to jen trochu soustředění a hlavně vydržet!

Hodnocení receptu je 4,8 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

papagaja papagaja

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 399 kJ /
334 kcal
Bílkoviny3,30 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy80,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílku ušleháme tuhý sníh. Krok 2: Do sněhu opatrně vmícháme cukr dle chuti. Krok 3: Zdobícím sáčkem na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme pusinky. Nemáme-li sáček, můžeme na papír pokládat lžičkou malé kopky sněhové hmoty. Krok 4: Plech vložíme do vyhřáté trouby na 100 °C a pečeme 60 minut. Krok 5: Pokud nejsou ještě pusinky suché a samy se neodlepují z papíru (záleží na jejich velikosti), pak sušíme dál. Nebo troubu vypneme a necháme v ní pečivo třeba přes noc.

TIP: Nákupy a přípravy na vánoční pečení

Zveřejněno 12. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové pusinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wV58

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové pusinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wV58

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (75)

Když pusinky, tak pusinky !🤣🤣🤣 Můžete použít i na Valentýna.

Alue444:
Pokud jste postupovala podle rcp, tedy VEŠLEHALA cukr do sněhu pak se není čemu divit...
Ve vííídeu je to OK: cukr se opatrně vmíchá např. stěrkou :yes:
ČÍM DÉLE SE MÍCHÁ, TÍM JE HMOTA ŘIDŠÍ:-! (o šlehači vůbec neuvažovat)
No, rcp jsem sepsul už 9. 12. 2015 20:02 :-8

Postupovala jsem dle receptu... a strašný :) teklo to, nenabylo to, oddělil se cukr od bílku, dobré to nebylo, nešlo to odlepit, rozpadalo se, skončilo v koši. Ještě že je to chudé na ingredience. Takhle je mi líto jenom ztracené námahy.

<3<3

casino: a navíc jsou pusinky spálené:-// Máte naprostou pravdu, tudy cesta nevede!!

:-Q

Někde jsem četla, že kvalita cukru se může lišit a některý se nechce rozpouštět, někdo nedělá v lázni, dá jen cukr a bílky a jde to, mě se minule cukr rozpustil v pohodě a z toho zas ne a určitě to není tim, že bych byla až tak levá:-D..

Vždy se mě povedou:: na jeden bílek dám 8 dk cukr písek a pár kapek citr,onu,bílky šlehám do polovičky pak potroškách přidávám cukr nikdy práškový ,pozašlehání cukru přendám nad páru a pořád šlehám ( elektrický šlehač) sních za chvilku dělá krásné špičky a cukr je rozpuštěný.Sundám a každou chvilku ho prošlehám do chladnutí.! když chci kokosky přidám kokos.:-):-)

Prosím všechny (pusinky:-p), co dělám špatně, když mi v cukroví zůstane takový ten lepivý vnitřek, měla jsem na zkoušku necelý plech- čtyři kusy byly celé křehké a ve zbytku vnitřek, co se lepí na zuby. Prý to tak má někdo rád, já teda ne. Sušila jsem to dost dlouho, myslím.
Pusinky mi nikdy nešly, ale teď mě posedla chuť je zvládnout.

zizala: Díky, zkusím teda příště.
Tentokrát se mi zas nepovedl rozšlehat cukr, šlehala jsem snad půl hodiny a pořád krystalky, tak to do trouby ani nešlo..

Zobrazit starší odpověď

super recept,dělala jsem poprvé a mám je krásné:-)

Pusinky peču už spoustu let.Ze sraré kuchařky vím ,že se dává na 1bílek 35g cukr krupice a pochvílise přidá 35g cukr moučka.Vždycky se povedly,ale zásada je :čistá mísa,bílky bez příměsi žloudků a na každou dávku špetka soli.Peču na 120 st.C a pak ,až se vyfouknou,na 50 dosušit třeba do vychladnutí trouby.Čauky

Fanka: delala jsem pusinky podle vaseho receptu a jsou uzasne, dekuji:-)

čtu vaše komenty, že vám to nejde. Problémem může být, že máte malý kousek žloutku v bílkách. To pak stačí aby to nešlo vyšlehat. Jsem vyučená cukrářka tak o tom něco vím.:-8:-8:-8:-):-):-)

Ivana Olszeska 7. 12. 2016 11:56
Děvčata díky od každé jsem se trochu poučila a jde to.Poprvé se mi taky roztekly po plechu ale podruhé se mi docela povedly.Vyšlehala jsem sníh se špetinkou soli přidala jsem moučkový cukr lžičku maizeny.Dle mého jsem do 2 bílků došlehala 20 až 30 dkg. té moučky a po nastříkání cukrářským pytlíkem nabyly do obloučků a zůstala trocha i té parády a po 100 st.C a po 20 min jsem je vyndala z trouby.No a opravdu venku nevydrží jen tak ležet protože tu mám bandu žroutíků,zdravím.:-K

:yes::yes::yes::-p:-p:-K:-K:-K:-8:-)):-*

No, pokud si někdo z množství receptů na hubinky vybere zrovínka tento, tak je buď hazardér, kaskadér, nebo gambler...:-*

Andulee:
Ne, není to jedno:-)
Bílky se šlehají s krystalem (na 3 bílky asi 30g cukru) a až do ušlehaného sněhu se vmíchá moučka.

casino: Děkuji , povedli, jsou úžasný a dobrý, vnoučata budou čubrnět co jim babička zase připravila :-K :-D

Holky, po přidání cukru jsem sníh už nevyšlehala, taková jednoduchost a už druhý rok se mi nepovedly, ach jo :-// A opravdu tam dáváte cukr moučka, a ne krystal? Anebo je to jedno. Díky

Andulee: Dávám zásadně krystal 8 dk na 1 bílek a šlehám nad párou,vždy se povedou ,když chci kokosky tak přidám kokos.::-!:-!:-!:-!

Tak nevím kde jsem udělala chybu... jedni píšou dělat pusinky z chlazených bílků.. a jedni píšou dělat nad horkou lázní. Já dělala z chlazených bílků a vůbec to nejde... :-((((

je rozdíl mezi vařeným bílkovým sněhem, tzv. italským, který je vhodný do kremrol, nebo na přikrytí třeba zmrzliny. na pusinky by se rozhodně vařit neměl. platí, že na 1 bílek je 50 gr. krupicového cukru, pak se dodá ještě nakonec 50 gr. moučkového cukru. pak není sníh uvnitř tahavý.

Ondra Kristyna 11. 12. 2013 16:31
UZASNE !!!! NIKDY JSME TO NEPEKLI, ALE CTE SE TO UZASNE!!! KRISTYNA KUBICA :-K :yes: A ONDREJ MENSIK :-D

pokud budete šlehat sníh tak je lepší vychlazený,přidat lžičku citr.šťávy a cukr sypat při šlehání pomalu,jinak sníh spadne a bude řídký a v zásadě pak můžete dělat cokoliv aneušleháte jej ani náhodou.Pokud dodržíte postu,zaručuji pevný a lesklý sníh na pusinky

na kolik st.se mají pusinky páct v horkovzdušné troubě?:-Sdaschiff @seznam.cz

Tak jsem dělala 4 recepty a tenhle se mi až na počtvrté povedl,moc děkuji. Jsou super :-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K !!!!!

Vůbec se to nepovedlo. Rozteklo se.

Fakt skvělý recept. Děti z toho budou na oslavě vedle. ;-)
Na halloweenskou oslavu jsem zkusila na pusinky nalepit kousky čokolády a duchové jsou na světě :yes:

Každý má svůj fígl, jak na ně ;-) já vyšlehám nejdřív s cukrem krystal a pak jemně vmíchám ještě moučkový. Vše za studena. Pak udělám lžičkou kopečky a suším na cca 100 stupňů.
Tohle cukroví je fakt krásné - asi příště nebudu líná a zkusím udělat cukrářským pytlíkem :-))

Tak se mi dnes konečně povedlo udělat pusinky tak že jsou krásně bílé a drží tvar. Musím přiznat, že žádné odvažování nebylo, vše jsem vzala od oka:-8 a zjistila jsem, že celý fígl je v tom, ušlehat je ve vařící lázni.Předtím jsem míchala za studena a pořád to nebylo ono,ale ted se stal zázrak, hned to tuhne a jsou ušlehané cca za 5 minut.Pak na hodinu do trouby na cca 100 stC a je to :-))

chytrolín 9. 12. 2012 14:27
Tyto pusinky se dají skladovat více jak tři dny

Prosím, jak se ty pusinky dají skladovat?

angela200 1. 12. 2012 11:17
super ;-)hned skusím udělat:-))

Opravdu moc dobré :):yes:;-)

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
sněhové pusinky, sněhové pusinky recept, pusinky recept, pusinky, pusinky cukroví, sněhové pusinky recept od cukráře, recept na snehove pusinky, recept na pusinky, vánoční cukroví sněhové pusinky, sněhové pusinky z bílků, pusinky sněhové, cukrovi snehove pusinky, recept pusinky, cukroví pusinky, sněhové pusinky top recepty, snehove cukrovi, recept sněhové pusinky, vanocni cukrovi pusinky, recepty pusinky, vanocni pusinky

Suroviny:
bílek, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu