Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý kuřecí pekáček

Hodnocení receptu je 5,0 (126×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lusinda79

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby marinování

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Kuřecí maso je velmi populární kvůli své rychlé a jednoduché přípravě. Tento pekáček je navíc plný zeleniny a chuť doplňuje pikantní klobása. Jako přílohu můžete zvolit brambory nebo čerstvý křupavý chléb a výborný oběd máte hotový.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 989 kJ /
714 kcal
Bílkoviny94,19 g
Tuky22,37 g
Vláknina12,70 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 345 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy30,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na větší díly, vložíme do mísy, přidáme klínky cibule a kolečka klobásy. Zalijeme olejem (cca 4-5 lžic), přisypeme papriku, pepř, vegetu a hořčici. Promícháme a odložíme do chladničky na 24 hodin. Krok 2: Druhý den maso vložíme do pekáčku s poklicí nebo pekáček zakryjeme alobalem a pečeme při 180 °C po dobu cca 30 minut. Krok 3: Poté odstraníme poklici, promícháme a přidáme trochu vína nebo piva (stačí i voda) a lžíci rajského protlaku. Teplotu snížíme na 150 °C a pečeme ještě přibližně 20-25 minut.

Zveřejněno 10. 1. 2010

Poznámka autora Lusinda79

Asi deset minut před koncem pečení přidávám dvě oloupaná a nakrájená rajčata a jednu zelenou papriku. Pokrm podáváme s vařenými bramborami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý kuřecí pekáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NLrz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý kuřecí pekáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NLrz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Jaké víno se používá?

Dobrota :)

Dnešní oběd... Moc dobrý, já s pečivem, ostatní hranolky. Dala jsem víno a kečup. Mohu doporučit:yes::-Q

Neměla jsem papriky ani rajčata ,tak byly nahrazeny sklenicí "leča bez zavařování " (je v něm hoŕčice ) ,taky z těchto stránek a bylo to super. Dala jsem ho až skoro na konec jen prohřát.
Syn s rýží a manžel s hranolkama, oba si pochutnali .Fajn recept ,objevila jsem ho v kalendáři od Top receptů. :-):-K

chutné - místo vegety jsem přidala americké brambory - koření :yes:

Výborné,taky jsem si přidala hrst suš.hřibků: :yes: <3

Právě jsme dojedli,moc dobré ,ještě jsem tam přidala hříbky .<3:yes:

A kolik té hořčice? A to pivo světlé nebo tmavé?

1zvířátko2 20. 9. 2016 08:31
určitě si udělám,vypadá to velice dobře,děkuji za nápad :-K:yes:

:-) už se těším.

Jídla z jednoho pekáče(hrnce)miluju a kuřecí obzvlášť.Ukládám a dávám bodík:yes:

Tak jsem vyzkoušela předevčírem, podlívala jsem pivem (Kozel) a sklidila velkou pochvalu od celé rodinky. Maso je krásně měkké, a příště možná místo drůbežího vyzkouším libové vepřové. Za mně bodík, určitě zařadím do jídelníčku.:yes:

:-p určite vyskúšam , zaujímavá kombinacia s tym pivom +1:yes:

Vyzkoušela jsem a je to moc dobré! Jenom místo maďarské klobásy jsem použila ostravskou a pekla v remosce. Posílám bodík!

MŇAMKA:yes::-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
rychlé recepty z kureciho masa, rychlé pokrmy z kuřecího masa, nej recepty z kuřecího masa, top recepty kuřecí maso, top recepty z kuřecího masa, rychlé recepty kuřecí maso, rychlá jídla z kuřecího masa, pokrmy z kuřecího masa, rychlé jídlo z kuřecího masa, rychlý recept z kuřecího masa, jidla z kureciho masa, rychlé recepty z masa, rychle recepty, rychlý recept na kuřecí maso, pekáček s poklicí, rychle kureci recepty, pokrmy z kuřecího masa-recepty, kureci jidla, jídla s kuřecího masa, kuřecí maso rychlý recept

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, klobása pikantní, cibule, olej, hořčice, koření paprika maďarská, pepř mletý, vegeta, víno, protlak rajčatový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu