Domácí sendviče - veky
Z tohoto množství vytvarujete 3 večky, které májí dále široké využití. Můžeme je použít jako základ obložených chlebíčků nebo náplní, nebo jako přílohu k polévce, či snídaňové pečivo.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 184 kJ / 2 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,10 g |
| Tuky | 65,81 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 427 mg |
| Sodík | 217 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 379,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misy preosejeme múku, premiešame so soľou, vyhlbime jamku, do ktorej namrvíme droždie a zalejeme trochou vlažného mlieka.
Krok 2: Po vykysnutí kvásku zarobíme zvyšným vlažným mliekom tuhé cesto a nakoniec zapracujeme vlažné rozpustené maslo. Posypeme trochou múky, prikryjeme čistou utierkou a necháme v teple vykysnúť do dvojnásobného objemu.
Krok 3: Na slabo pomúčenej doske ešte raz prepracujeme, rozdelíme na tri diely, vyformujeme podlhovasté bochníky, prikryjeme a necháme ešte 30 minút kysnúť.
Krok 4: Prenesieme na plech vystlaný silikonovou podložkou (pečiacim papierom) a potrieme rozšľahaným vajcom.
Krok 5: Pečieme v trúbe na 170 °C 20-30 minút.
Krok 6: Vyberieme a necháme vychladnúť. Po nakrájaní používame na obložené chlebíčky, ako prílohu k studeným pokrmom, do plnky.
Zveřejněno 30. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí sendviče - veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1r1
Moje poznámka
Domácí sendviče - veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1r1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty na sendviče,
sendvič,
sendvice recepty,
sendvič recept,
sendviče,
jak udelat sendvic,
recept na sendvič,
recept na sendviče,
domaci veka,
sendvice recept,
obložené sendviče,
recepty na sendvič,
domaci sandwich,
teplé sendviče,
recept na domácí veku,
jak se dělá sendvič,
sendvič recepty,
veka recept,
domácí veka recept,
co udelat z veky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
sůl,
máslo,
mléko,
vejce
Komentáře (13)
sendvič = valcovitý biely chlieb; obložený krajček takéhoto chleba;
U nás to, čo v Čechách nazývate vekou, bežne voláme "sendvič". Je to divné, poznám pôvod - Sandwich, atď...
V obchode, ak si budete pýtať sendvič, dostanete celú VEKU!