Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 726 kJ / 1 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,47 g |
Tuky | 6,10 g |
Vláknina | 24,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 232,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou hlavu uvaříme ve vodě se solí a pepřem, maso obereme (část na talíř s chlebem, zbytek přijde pokrájet do polévky).
Krok 2: Zvlášť ve vodě uvaříme kroupy, pak je propláchneme studenou vodou a smícháme s vepřovou krví.
Krok 3: Kroupy s krví vlijeme za stálého míchání do vřící polévky, dobře provaříme, přidáme krájené maso, rozetřený česnek a v dlaních rozemnutou majoránku.
Dosolíme podle chuti a podáváme.
Dosolíme podle chuti a podáváme.
Zveřejněno 10. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Terlouka (černá polévka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XBpV
Moje poznámka
Terlouka (černá polévka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XBpV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 1 hodinou
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 2 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 2 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 9 minutami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 1 hodinou
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 1 hodinou
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 2 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 4 hodinami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 5 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 6 hodinami
Tématické fráze:
krvavá polévka,
polevka z krve,
jak zavařit prdelačku,
jak dlouho varit krvavou polevku,
jak zavařit polévku,
jak varit cernou polivku,
krvavá zabijačková polévka,
černá polévka,
polévka z vepřové krve,
jak dlouho vařit krev,
jak dlouho varit prdelacku,
vepřová krev polévka,
zabijačková polévka krvavá,
krvava polivka,
krvavá polevka z jelítka,
jak uvarit cernou polevku pri zabijení,
jak zavařit černou polevku,
polévka z čerstvé krve,
jak dlouho varit krev vpolevce,
jak zavařit krev do prdelačky
Suroviny:
hlava vepřová,
kroupy ječné,
krev vepřová,
sůl,
pepř,
majoránka,
česnek
Komentáře (10)