Babiččiny vdolky II
Tradiční české vdolky se těší oblibě zejména v období svátků a oslav. Jsou nadýchané a jemné. Podávat je můžete s povidly, tvarohem, marmeládou nebo šlehačkou. Zamilujete si je na první ochutnání.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 534 kJ / 2 757 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,16 g |
| Tuky | 23,27 g |
| Vláknina | 18,30 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 298 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 550,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme 500 g polohrubé mouky, 6 kávových lžiček cukru, vanilkový cukr, špetku soli a promícháme.
Krok 2: Vytvoříme důlek a přidáme droždí. Zalijeme vlažným mlékem, přidáme špetku cukru, aby kvásek rychleji kynul.
Krok 3: Kvásek necháme nakynout asi tak 15-20 minut.
Krok 4: Po nakynutí přidáme 2 vajíčka a nastrouhané brambory. Vypracujeme hladké těsto.
Krok 5: Z nakynutého těsta uděláme kuličky. Trochu je zploštíme a smažíme ve větším množstvím oleje tak, aby vdolky byly do půli ponořené. V polovině smažení je otočíme.
Zveřejněno 30. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččiny vdolky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1zw
Moje poznámka
Babiččiny vdolky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1zw
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 16 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 17 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 17 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 18 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Tématické fráze:
babičiny recepty,
vdolky,
babiciny moucniky,
babičiny,
babičiny recepty maso,
karásky recept,
recepty babičiny,
vdolky recept,
babičiny palačinky,
babicini recepty,
babičinyrecepty,
recept vdolky,
babičiny řezy,
babiiny recepty,
recept na karásky,
babičinny recepty,
recept na vdolky,
babiciny recepty,
recepty na vdolky,
recepty vdolky
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
cukr,
sůl,
droždí,
vejce,
mléko,
brambory,
olej
Komentáře (8)
Protože naše babičky byly úžasné kuchařinky a všechno nám od nich chutnalo, dávám ti 3.boda