Jak připravit ty nejlepší vdolky. Podávat je můžeme naslano nebo nasladko se švestkovými povidly
Vdolky jsou tradiční sladké kynuté jídlo. Obvykle se podávají dozdobené povidly či marmeládou a doplněné kopečkem šlehačky, nebo s lahodnou tvarohovou náplní.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava těsta na vdolky
- Zaděláme kvásek z teplého mléka, lžičky cukru, kvasnic a vrchovaté lžíce mouky.
- Kvásek necháme vzejít a mezitím si už připravujeme ostatní suroviny na těsto. Do mísy dáme mouku, vodu nebo mléko, cukr, špetku soli a máslo nebo sádlo.
- V některých receptech nalezneme také vajíčka, žloutky, rum, citronovou kůru či vanilkový cukr.
- Spolu s kváskem vše dobře propracujeme v nelepivé těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout.
Smažení vdolků
Dochucení vdolků
Vdolky podáváme a dochucujeme naslano nebo nasladko. Naslano se sypou sýrem a uzeninou, dochutí zakysanou smetanou a bylinkami. Lze je použít jako přílohu k omáčce, masu či polévce. Častěji je podáváme jako sladkou dobrotu, v tom případě je můžeme doplnit různými způsoby:
-
marmeládou
-
jablečným rozvarem
-
šlehačkou
-
zakysanou smetanou
-
strouhaným tvrdým tvarohem
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
7 receptů na ty nejlepší koblihy. Jak je správně vykrajovat, plnit a smažit
Trvanlivá domácí povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Umíte je uvařit téměř bez práce a bez míchání?
Jak na kynuté těsto, aby rychleji vykynulo. Těšíme se na kynutý koláč s ovocem, ale máme málo času? Poradíme, jak na to
Komentáře