Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem
Nadýchané věnečky z odpalovaného těsta, plněné chutným vanilkovým krémem a posypané moučkovým cukrem, chutnají jako z cukrárny. I když se příprava může zdát složitá, není se čeho bát, podle tohoto receptu to určitě zvládnete.
Suroviny pro 1 dávka
cca 16 kusů (dle velikosti)
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 427 kJ / 6 316 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,69 g |
| Tuky | 360,98 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 3,01 g |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,38 g |
| Sacharidy | 636,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mWVG
Moje poznámka
Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mWVG
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 15 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 16 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 25 minutami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 27 minutami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 1 hodinou
Babiččin mazanec
Vlastali před 1 hodinou
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 2 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 3 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 3 hodinami
Tématické fráze:
venecky z odpal.testa,
věnečky z odpalovaného těsta,
krem ze zlatého klasu,
odpalovane venceky recept,
krém zlatý klas,
co je to zlaty klas,
odpalované věnečky,
venceky s odpalovaneho cesta,
žloutkové věnečky z odpal.těsta,
věnečky z odpal,
odpalované věnečky s krémem,
věnečky recept,
recept na věnečky z odpalovaného těsta,
věnečky s vanilkovým krémem,
věnečky odpalované,
recept na luxusní věnečky,
zlatý klas s máslem,
recept věnečky,
luxusní věnečky z odpalovaného těsta,
recepty věnečky odpalované
Suroviny:
mouka polohrubá,
voda,
vejce,
máslo,
sůl,
mléko,
zlatý klas,
máslo,
cukr moučkový,
cukr moučkový
Komentáře (19)
Já zkusil dát do krému Zlatý klas 1x...
No, asi jsem blbě přečetl návod
Já sama používám dva postupy - buď zašlehat změklé máslo rovnou do teplé uvařené kaše a nebo nechat kaši vychladnout a po částech ji přidávat do vyšlehaného másla. Takže si myslím, že Váš postup určitě nebude zbytečný
K Zlatému klasu - nie je to chytanie za slovíčka. Nahradiť sa to dá, ale nie je jedno, či na 700 ml mlieka použijem 2 pudingy alebo 2 Zlaté klasy. Hustota bude rozdielna. Kto používa Zlatý klas, ten to vie, ale väčšina ľudí v Čechách ho možno nepozná, pretože donedávna nebol k dostaniu. Takže práca a suroviny môžu vyjsť nazmar, resp. výsledok nebude taký, aký očakávali. A len tak meszi nami: pečiem desťročia a Zlatý klas sme používali doma, ešte keď som bola malé dieťa, používala ho už moja babička.