Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný pangas s omáčkou mornay

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 808 kJ /
2 583 kcal
Bílkoviny199,69 g
Tuky164,85 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 1,79 g
Sůl5,37 g
Sacharidy74,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pangase nakrájíme na šikmé proužky, osolíme, opepříme a na dvě hodiny naložíme do marinády z oleje, citrónové šťávy, worcesteru a petrželky. Krok 2: Poté obalíme v solamylu a smažíme dozlatova a dokřupava. Krok 3: V době marinování připravíme omáčku. Krok 4: V kastrolku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme mlékem a smetanou a přisypeme jemně nastrouhaný sýr. Krok 5: Za stálého šlehání povaříme 15-20 minut. Krok 6: Nakonec všleháme žloutky a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Zveřejněno 30. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný pangas s omáčkou mornay

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQx6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný pangas s omáčkou mornay

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQx6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Barte, jsem ráda, že jste vyzkoušel a ještě víc, že chutnalo :-). Díky za komentář.:-K

Dnes uvařeno dle Vašeho návodu. Bylo to mňam:-K

tuto rybičku hodně kupuji,díky za nový fantastický receptík :-):-):-)

:yes: krásný recept:yes::-K

:-*:yes::yes:

Děkuju a Tynno, doufám, že si pochutnáte. ;-):-)

jsem na to zvědavá udělám ho zitra k obědu mňamky se těším:-))

Jednoduche, vyborne, +4 :yes::-K

To bych si dal ;-);-);-)

Rybu jsem ještě nemarinovala, možná by bylo načase to zkusit ;-):-p:yes:

Marinovat rybu jsem měla v úmyslu, že bych prubla ražničí třeba z pangase. No, tohle je taky hodně zajímavé, jen si nějak neumím představit tu bílou omáčku k rybě. To ale neznamená, že bych to nejedla, nevím, budu muset vyzkoušet;-)

Tématické fráze:
pangas omacka, recepty z pangase, pangasius marinovaný, nakladany pangas, recepty s citronovým pepřem, marinovaný pangacius, jak se dělá mornay, rizek morney, pangasius recepty, pangas recepty, pangas pro děti, omacky morney, omacka morney, marinovaný pangasius, pangas s omáčkou, recepty pangas, řízky mornay, bila omacka na rybu, pangasius s omáčkou recept, pangas omačku

Suroviny:
pangasius, šťáva citronová, olej olivový, omáčka worcesterová, pepř, sůl, petrželka, solamyl, máslo, mouka hladká, mléko, smetana, žloutek, sýr tvrdý, sůl, pepř, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu