Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lučina z tvarohu a zakysané smetany

Lučina je základem mnoha pomazánek a je oblíbená hlavně pro svojí svěží chuť. Z pouhých dvou surovin si ji můžete připravit i u vás doma. Lučina z tvarohu a zakysané smetany je krásně hustá a její konzistence je opravdu perfektní.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min + 24 hodin odkapání

20 min (20 min příprava, + 24 hodin odkapání)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V misce promícháme tvarohy a smetany. Do cedníku dáme utěrku, vyklopíme do ní obsah misky a vše vložíme do hlubší nádoby. Necháme odkapat 24 hodiny přikryté v lednici. Krok 2: Nahoře je pak hustá a čistá "Lučina"- na rozdíl od té jogurtové je hustá, vydrží v této konzistenci dlouho. Krok 3: Dáváme na pečivo, do pomazánek, ale i na sladko do krémů (zkoušela jsem místo mascarpone).

TIP: Jak připravit domácí Lučinu?

Zveřejněno 31. 1. 2017

Poznámka autorky Ivace64

Zkoušela jsem už dlouho Lučinu z jogurtu, ale tato mne nadchla víc, protože je hustá, perfektní konzistence. Nemůžeme už bez ní být.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lučina z tvarohu a zakysané smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OpRY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lučina z tvarohu a zakysané smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OpRY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Lučinu mám hodně ráda, recept ukládám a vyzkouším, vypadá skvěle 😀

<3<3<3To je super,musim vyzkouset:-K:yes::yes:

Vždy, když chci dělat domácí lučinu z jogurtu,tak mám problém: jogurt téměř pokaždé sním dřív,než se k výrobě dostanu8-(. S tvarohem by mi mohla tato "komplikace" odpadnout....? Navíc ta výsledná konzistence bude určitě taky lepší, takže tuhle tvarohovou variantu určitě brzy vyzkouším!<3:yes::-K

Danca: vyzkoušej, dělám už potřetí, drží dlouho konzistenci, dávám do pomazánek, do krémů na moučníky, jak naslano tak nasladko, zatím všem moc chutná ,nemusíš mít ani bio -jogurt, ani bio- smetanu, vše jen klasika a dáš jakýkoliv tvaroh a jakoukoliv zakysanou smetanu. Máš cca 800 g domácí lučiny a vše za cca 55- 60 kč

Jak tučnou tu zakysku dáváte?

medmic: jinak, ale je jedno, jakou zakysanku koupíš, stejně tak, jako je jedno, jaký měkký tvaroh koupíš.

Zobrazit starší odpověď

Tak lučina je hotová a je výborná :yes:,dávám fotku...

Jikotka: díyk za fotku ,jsem ráda, že chutnala :-)

:yes::yes::yes:,hned jdu na to.Budu dělat z poloviční dávky...zítra vyfotím :-)

Jikotka: Dobře, napiš, jak dopadl, já jsem jednou zapomněla na 24 hodin a lučina tam byla 28 hodin a tu jsem pak skoro krájela.:-K díky

:yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
domácí lučina z jogurtu a šlehačky recepty z tv, domaci lucina z tvarohu, domácí lučina ze zakysane smetany, domácí lučina se zakysanou smetanou, lučina z tvarohu, tvaroh a zakysana smetana, domácí lučina z zakysané smetany, pomazánka z tvarohu a zakysané smetany, domací sýr ze zakysané smetany, sýr ze zakysané smetany, domácí zakysaná smetana, lučina ze zakysané smetany, lučina ze zakysané smetany, lučina s tvarohu, vyroba zakysané smetany, jak vyrobit zakysanou smetanu, domácí zakysaná smetana výroba, domácí lučina z jogurtu a zakysané smetany, tvaroh se zakysanou smetanou, krem z luciny a tvarohu

Suroviny:
tvaroh měkký, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu