Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lučina z tvarohu a zakysané smetany

Lučina je základem mnoha pomazánek a je oblíbená hlavně pro svojí svěží chuť. Z pouhých dvou surovin si ji můžete připravit i u vás doma. Lučina z tvarohu a zakysané smetany je krásně hustá a její konzistence je opravdu perfektní.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min + 24 hodin odkapání

20 min (20 min příprava, + 24 hodin odkapání)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V misce promícháme tvarohy a smetany. Do cedníku dáme utěrku, vyklopíme do ní obsah misky a vše vložíme do hlubší nádoby. Necháme odkapat 24 hodiny přikryté v lednici. Krok 2: Nahoře je pak hustá a čistá "Lučina"- na rozdíl od té jogurtové je hustá, vydrží v této konzistenci dlouho. Krok 3: Dáváme na pečivo, do pomazánek, ale i na sladko do krémů (zkoušela jsem místo mascarpone).

TIP: Jak připravit domácí Lučinu?

Zveřejněno 31. 1. 2017

Poznámka autorky Ivace64

Zkoušela jsem už dlouho Lučinu z jogurtu, ale tato mne nadchla víc, protože je hustá, perfektní konzistence. Nemůžeme už bez ní být.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OpRY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OpRY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Lučinu mám hodně ráda, recept ukládám a vyzkouším, vypadá skvěle 😀

<3<3<3To je super,musim vyzkouset:-K:yes::yes:

Vždy, když chci dělat domácí lučinu z jogurtu,tak mám problém: jogurt téměř pokaždé sním dřív,než se k výrobě dostanu8-(. S tvarohem by mi mohla tato "komplikace" odpadnout....? Navíc ta výsledná konzistence bude určitě taky lepší, takže tuhle tvarohovou variantu určitě brzy vyzkouším!<3:yes::-K

Danca: vyzkoušej, dělám už potřetí, drží dlouho konzistenci, dávám do pomazánek, do krémů na moučníky, jak naslano tak nasladko, zatím všem moc chutná ,nemusíš mít ani bio -jogurt, ani bio- smetanu, vše jen klasika a dáš jakýkoliv tvaroh a jakoukoliv zakysanou smetanu. Máš cca 800 g domácí lučiny a vše za cca 55- 60 kč

Jak tučnou tu zakysku dáváte?

medmic: jinak, ale je jedno, jakou zakysanku koupíš, stejně tak, jako je jedno, jaký měkký tvaroh koupíš.

Zobrazit starší odpověď

Tak lučina je hotová a je výborná :yes:,dávám fotku...

Jikotka: díyk za fotku ,jsem ráda, že chutnala :-)

:yes::yes::yes:,hned jdu na to.Budu dělat z poloviční dávky...zítra vyfotím :-)

Jikotka: Dobře, napiš, jak dopadl, já jsem jednou zapomněla na 24 hodin a lučina tam byla 28 hodin a tu jsem pak skoro krájela.:-K díky

:yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
domácí lučina z jogurtu a šlehačky recepty z tv, domaci lucina z tvarohu, domácí lučina ze zakysane smetany, domácí lučina se zakysanou smetanou, lučina z tvarohu, tvaroh a zakysana smetana, domácí lučina z zakysané smetany, pomazánka z tvarohu a zakysané smetany, domací sýr ze zakysané smetany, sýr ze zakysané smetany, domácí zakysaná smetana, lučina ze zakysané smetany, lučina ze zakysané smetany, lučina s tvarohu, vyroba zakysané smetany, jak vyrobit zakysanou smetanu, domácí zakysaná smetana výroba, domácí lučina z jogurtu a zakysané smetany, tvaroh se zakysanou smetanou, krem z luciny a tvarohu

Suroviny:
tvaroh měkký, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu