Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 871 kJ / 1 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,59 g |
Tuky | 82,81 g |
Vláknina | 13,37 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 129,97 g |
Postup přípravy
Vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty. Až vyplavou, jsou hotové a scedíme je. Krok 2: Na omáčku rozpustíme máslo a necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mouku, orestujeme a zalijeme vývarem. Necháme povařit asi 10-15 minut. Mícháme, před koncem vlijeme smetanu, přidáme petrželku a vaříme už jen chvíli. Dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Na talíř dáme nočky, zalijeme omáčkou a můžeme podávat jen tak, s vařeným vejcem anebo s vařeným hovězím masem z polévky.
Zveřejněno 15. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové nočky v petrželkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jW9l
Moje poznámka
Bramborové nočky v petrželkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jW9l
Nejnovější recepty
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 1 hodinou
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 6 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 10 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 23 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 5 minutami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 1 hodinou
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 1 hodinou
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 1 hodinou
Pečené batáty se salátem
sauce1 před 3 hodinami
Znojemská omáčka
evinkaaa před 3 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
trdlo před 5 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Wanilor před 5 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Miroslav81 před 7 hodinami
Máslový mazanec
P@cka před 7 hodinami
Tématické fráze:
petrzelkove knedlicky,
top recepty petrželková omáčka,
petrzelkovy omacka,
nocky v petrzelkove omáčka,
recept petrželková omáčka,
petrželkova omáčka s knedlíčková polévka,
staročeské nocky
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
žloutek,
máslo,
sůl,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
smetana,
česnek,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř bílý
Komentáře (9)