Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 375 kJ / 1 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,33 g |
Tuky | 115,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 382 mg |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 4,09 g |
Sacharidy | 10,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pečícím papíře válečkem rozválíme - zmáčkneme - tři krajíčky toastového chleba, položeného vedle sebe. Na pruh, který vznikl, položíme vedle sebe plátky slaniny, na ně plátky sýra a posypeme cibulkou.
Krok 2: Pomocí papíru zamotáme roládky, ty pak uprostřed překrojíme. Půlky rolád trošku ztvarujeme v ruce (celozrnný chleba se docela drobí) a řezem nahoru pokládáme vedle sebe do menší zapékací misky, vymazané sádlem.
Krok 3: Pokapeme zbytkem rozpuštěného sádla, zasypeme parmazánem a zalijeme mlékem, ve kterém jsme vidličkou rozšlehali vajíčko, osolili a opepřili. Mléko necháme pár minut vsáknout do chleba.
Krok 4: Pečeme dokřupava asi 20 minut na 180 st. C.
Zveřejněno 21. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaná zemlebába
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWGE
Moje poznámka
Slaná zemlebába
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWGE
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 1 hodinou
Barevná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 3 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 4 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 35 minutami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 1 hodinou
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 1 hodinou
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 2 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 3 hodinami
Čevabčiči do trouby
Terenees před 4 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 5 hodinami
Tématické fráze:
zemlebaba,
zemlebaba recept,
recept zemlebaba,
slaná baba,
kolac zemlebaba,
žemle baba,
kremrolky z toustového chleba,
jak se dělá zemle bába,
zemli baba,
slane do misky,
zemlebaba postupy,
recepty ze sádla slaná i sladká,
zemlebaba recepty,
jak se dělá zemlebaba,
zemlebába sladká,
slana pochoutka
Suroviny:
chléb toustový tmavý,
slanina anglická,
sýr uzený,
cibule sušená,
sádlo,
mléko,
vejce,
parmazán,
sůl,
pepř
Komentáře (2)