Cuketové placičky
Recept ještě nebyl hodnocenCuketové placičky jsou v letní sezoně často vyhledávaným a oblíbeným receptem. Nejsou nijak složité a uspokojí mlsné jazýčky všech strávníků. Recept si mohou přizpůsobit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 092 kJ / 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 10,50 g |
– nenasycené | 4,50 g |
–– mononenasycené | 4,00 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 1,50 g |
– cukry | 1,50 g |
––– laktóza | 1,50 g |
Cuketové placičky jsou v letní sezoně často vyhledávaným a oblíbeným receptem. Nejsou nijak složité a uspokojí mlsné jazýčky všech strávníků. Recept si mohou přizpůsobit…
Velmi chutná večeře či oběd. Na tento recept použijeme oblíbené plátky vepřového masa okořeníme je steakovým kořením a zázvorem, který dodá příjemnou štiplavost. Pečeme…
Rolády jsou oblíbeným pokrmem, zvlášť pro svou variabilnost, kdy můžeme použít různé náplně podle našich chutí. My máme nejoblíbenější tuto vepřovou s náplní z uzenin,…
Drůbeží maso je v současné době jedno z nejpopulárnějších, protože je jednoduché na přípravu a cenově dostupné. Když kuřecí prsa zapečete se sýrem a slaninou, máte…
Čeká vás důležitá oslava? Místo chlebíčků zvolte obložené mísy, kde si každý vybere, co má rád. Pokud zvolíte salámové, sýrové i zeleninové talíře, nebude host, který by…
Masové rolky se šunkou a sýrem patří mezi oblíbené jídlo zejména u dětí. Maso můžete použít drůbeží i vepřové. Tento recept je na plněné kotletky zabalené do slaniny.…
Bagetě uřízneme vršek, vydlabeme ji a vydlabanou bagetovou ,,lodičku" potřeme olivovým olejem a drceným česnekem. Dovnitř dáme rozpůlená rajčata, nakrájenou cibulku a…
Oblíbené slané pečivo vhodné na svačiny i chutnou večeři. Přípravu těsta výrazně ulehčí domácí pekárna. Obložit třeba i bulky z vykynutého těsta můžete čímkoliv, co vám…
V pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou pikantní klobásu a cibulku, ke konci rozetřený česnek. K tomu přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, nakonec jen prohřejeme…
Skvělé a tuze návykové tyčinky jsou křehké, voňavé a moc dobré. Nejsou složité, takže je zvládne i méně zkušený kuchař. Strouhaný uzený sýr a ochucení se podílejí na…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme, sůl, prášek, vodu a olej. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Jde to moc dobře. Na chvíli odložíme a nastrouháme sýr nahrubo.Těsto na…
Správný quiche lorraine je z křehkého těsta, hlavní je ale náplň ze slaniny, sýra a vajec. Lahodná kombinace. Zkuste i quiche lorraine z listového těsta podle tohoto…
Lilky podélně rozkrojíme, vydlabame (ponecháme asi 1 cm dužniny kolem slupky)a posolíme. Dužninu jemně posekáme a smícháme s nahrubo nastrouhanými sýry, jogurtem,…
Krajové názvy místních specialit mají své odůvodnění. Pod kontrabášem se skrývá zapečená směs pohanky, brambor, vyškvařené slaniny a cibule. Vše korunuje strouhaný sýr.…
Jak chutně přidat do jídelníčku celer? Celer má protizánětlivé účinky a chutí je mírně kořeněný. Takto připravený je moc dobrý, podáváme s bramborovou kaší a potěší i…
Jednoduchý recept na chutnou a vydatnou večeři z jednoho pekáčku, po které se můžou utlouct nejen děti, ale i dospělí. Řeč je o zapečených šunkoflecích s několika druhy…
Kuřecí maso očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a jemně opepříme.Čerstvý špenát propláchneme a osušíme. Mrazený rozmrazíme a zbavíme přebytečné tekutiny.Na oleji si…
Uzené maso je výborné samo o sobě. Když k němu připravíte čerstvé lesní houby, které překryjete plátky uzeného sýra, jídlo posunete, minimálně o "tři schody výš". S…
Baklažány po dĺžke prekrojíme, vydlabeme. Vzniklé lodičky mierne nasolíme, necháme odstáť, tak isto dužinu, ktorú sme pokrájali. Na oleji speníme cibuľu, pridáme…
Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso na kocky, vlejeme pretlak, pomiešame, dáme bujón, čierne korenie, vodu z jedného hrášku (hrášok odložíme zatiaľ…
Grilovací sezona je pomalu za dveřmi. Připravte na rodinné grilování balíčky s naloženým kuřecím masem, položeným na lůžku z brambor, anglické slaniny, šunky a sýra.…
Dáme vařit tarhoňu v mírně osolené vodě. Na oleji do skolovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, gothajík a zarestujeme. …
Smažené holandské řízky jsou oblíbená klasika. Šťavnaté maso se sýrem chutná prostě skvěle. Tentokrát holandské řízky připravíme bez mouky a strouhanky a místo smažení…
Listové těsto je vděčná surovina. Rychlá příprava a variabilita při použití z něj činí základ pro spoustu lahůdek. Bleskově připravené šneky s lákavou náplní ze špenátu…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Přidáno 7. 6. 2024 07:02
Zapečené brambory dauphinoise jsou úžasnou přílohou. Aby byla směs dokonale jemná, zkusit můžeme jeden malý trik
Znáte tatrankové pracny? Čtyři druhy suchého cukroví, které musíte zkusit
Retro okénko: Kofola je český poklad mezi limonádami. Proč vznikla na příkaz vlády a nahradila Coca-Colu?