Falešná zabíjačková polévka
Narozdíl od pravé, tmavé "prdelačky" se při přípravě polévky podle tohoto receptu obejdeme bez vepřové krve. Kroupy si můžeme den dopředu namočit do vývaru, přes noc nabobtnají a stačí je pak povařit kratší dobu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 869 kJ / 208 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,69 g |
Tuky | 14,93 g |
Vláknina | 6,54 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 8,25 g |
Sacharidy | 13,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kosti dáme vařit do většího hrnce s vodou a trošičkou soli, nechceme mít polévku přesolenou.
Přidáme nové koření, bobkový list a vaříme, dokud maso na kostech nezměkne. Lepší je vařit maso večer, den předem, protože do vývaru dáme pak nabobtnat kroupy. Kosti obereme, pěkné maso vložíme zpět do vývaru ke kroupám a dáme do studena. Zbylé maso a šlachy dáme svým či sousedovým zvířátkům. Krok 2: Druhý den jsou kroupy nabobtnalé, zvětšily objem, tím pádem se nemusí dlouho vařit. Mám ráda kroupy, které se musejí kousat, nerozvařené. Přilijeme horkou vodu, odstraníme kuličky nového koření a bobkové listy. Polévku dochutíme pepřem a majoránkou deset minut před vypnutím. Přidáme vegetu či jiné dochucovadlo. Krok 3: Po vypnutí přidáme petrželku a česnek a necháme tak 5 minut promísit vůně. Kdo smí, může přidat vrchovatou lžíci sádla, dodá polévce správný šmak.
Přidáme nové koření, bobkový list a vaříme, dokud maso na kostech nezměkne. Lepší je vařit maso večer, den předem, protože do vývaru dáme pak nabobtnat kroupy. Kosti obereme, pěkné maso vložíme zpět do vývaru ke kroupám a dáme do studena. Zbylé maso a šlachy dáme svým či sousedovým zvířátkům. Krok 2: Druhý den jsou kroupy nabobtnalé, zvětšily objem, tím pádem se nemusí dlouho vařit. Mám ráda kroupy, které se musejí kousat, nerozvařené. Přilijeme horkou vodu, odstraníme kuličky nového koření a bobkové listy. Polévku dochutíme pepřem a majoránkou deset minut před vypnutím. Přidáme vegetu či jiné dochucovadlo. Krok 3: Po vypnutí přidáme petrželku a česnek a necháme tak 5 minut promísit vůně. Kdo smí, může přidat vrchovatou lžíci sádla, dodá polévce správný šmak.
Zveřejněno 26. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná zabíjačková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oW5N
Moje poznámka
Falešná zabíjačková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oW5N
Nejnovější recepty
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 1 hodinou
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 6 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 11 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 15 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno 9. 4. 2025 16:32
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 20 minutami
Fazolková omáčka
Sahula před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 2 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 3 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 4 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 4 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 5 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 5 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 6 hodinami
Pečené batáty se salátem
sauce1 před 7 hodinami
Tématické fráze:
zabíjačková polévka,
zabíjačková polévka,
zabíjačková polévka recept,
bílá zabíjačková polévka,
falesna zabijackova polévka,
zabíjačková polévka bílá,
falesna zabijackova,
falesna zabijacková polévka recept,
jak dlouho vařit kroupy,
recept na zabíjačkovou polévku,
bílá zabíjačková polévka recept,
zabíjačková bílá polévka,
zabíječková polévka,
falešná prdelačka,
zabíjačková polévka s kroupami,
zabijeckova polívka,
zabíjačková polévka postup,
prdlačka,
falešná ovarová polévka,
zabyjackova polevka
Suroviny:
krkovice vepřová,
vegeta,
majoránka,
česnek,
petrželka,
kroupy ječné,
koření nové koření,
pepř mletý,
bobkový list,
sádlo,
sůl
Komentáře (5)