Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandarinkové řezy s kefírem

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min bez chlazení

80 min (80 min příprava, bez chlazení)

Dezerty nemusí být přeslazené tučné bomby, ale mohou být lehké a svěží. Například tyto mandarinkové řezy s kefírem, které vypadají nádherně a přitom nejsou vůbec těžké na přípravu. Osvěžující moučník do letních dnů, co říkáte?

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 246 kJ /
4 361 kcal
Bílkoviny87,10 g
Tuky220,44 g
Vláknina24,20 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 675 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy482,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce. Krok 2: Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a opatrně vmícháme. Krok 3: Nakonec přidáme rum a dobře promícháme. Krok 4: Plech vyložíme pečícím papírem a stejnoměrně rozetřeme těsto. Vložíme do trouby a upečeme. Krok 5: Na náplň připravíme mandarinky, které scedíme a šťávu uchováme. Krok 6: Smícháme kefír, cukr a 3 lžíce mandarinkové šťávy. Krok 7: Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a poté svaříme v malém kastrůlku. Krok 8: Rozpuštěnou horkou želatinu přimícháme do kefírové směsi. Šlehačku ušleháme do tuha a spolu s třetinou mandarinek opatrně vmícháme do kefírového krému. Krok 9: Krémem potřeme upečený plát a minimálně na čtyři hodiny dáme do chladu ztuhnout. Krok 10: Potom nakrájíme a ozdobíme zbylými mandarinkami.

Zveřejněno 23. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkové řezy s kefírem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o67B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkové řezy s kefírem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o67B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (76)

Tak to my můžem <3. Včera jsem dělala, fakt dobrota. Do těsta jsem přidala pár lžic oleje, přišlo mi tužší těsto.. Jinak vše super, poprvé jsem pracovala se želatinou a mile mě překvapila :-). Díky za tento recept a přidávám fotečku.

Takže upekla jsem. Chtěla jsem vědět, jaký koupit kefír, nikdo neodpověděl. Takže jsem volala technoložce do mlékáren: kefírové mléko je dostatečná náhrada kefíru, pokud to někdo chcete vědět. Pravý kefír je ten vytvořený díky bílé houbě, který většina z nás zná z minulosti. K samotnému moučníku: zdá se mi, že želatiny je příliš, náplň chutná docela gumově a uměle, zákusek chutnal ale s výhradami. Dělala jsem ještě malinový dort z tvarohu a šlehačky, po něm se jen zaprášilo. Mandarinkový dezert jsem nezavrhla, ale příště zkusím smíchat právě s tvarohem, abych nemusela přidávat tolik želatiny kvůli ztuhnutí.

casino: Na předposlední větu nemíním reagovat a otázce nerozumím. Vždyť píšu, že recept pozměním s tvarohem, abych nemusela dávat tolik želatiny. Myslím, že můj příspěvek je dost konstruktivní, držela jsem se přísně podaného receptu, jen mi prostě nevyhovuje ta struktura náplně, tak jsem si dovolila udělat poznámku o tom, že vyzkouším recept jinak. Jste nějaký citlivý.

Zobrazit starší odpověď

mag-da-le-na 29. 3. 2017 19:14
Prosím pilné! chystám se upéct tento dezert/zákusek v sobotu na oslavu, ale nikde jsem nenašla v obchodě KEFÍR. Vždy jen kefírové mléko nebo acidofilní mléko. Co tedy použít? Děkuji moc za odpověď.

:-K krásná fotečka

:-)

Řezy jsou moc dobré, ale na můj vkus trochu sušší ten spodek. Příště si udělám více krému. Díky za další super recept:)

:yes: jsou výborný, bála jsem se ztuhnutí ale super, to si boda zasouží

Bahula: Mohla bych se zeptat jaký kefír jste tam použila?

Teda recept vypadá celkem jednoduše a ty řezy - radost pohledět!! V týdnu je určitě vyzkouším!:-p :-D
Jen by mě zajímalo, jak jste to udělala, že ten krém máte tak krásně rovně nanesenej?? :yes:

:yes:

Ďábelsky dobře ty řezy vypadají, proto uděluji 66. bod ;-):-K:-D

Bohumin::-K:-K:-K

Wau,to je něco nádherného. V něděli zkusím upéct,tak snad budou alespoň z poloviny tak povedené. Jen nikde nemůžu sehnat ty plátky želatiny :-( myslíte že pomůže želatinový ztužovač nebo něco jiného?

bystrouska:Děkuji za pěkné foto :-K S jahodami jsem ještě nezkoušela :yes::yes::yes:

Protože je sezona jahod upekla, jsem řezy s jahodami a byly vynikající :yes:. Jen jsem do krému dala dvě šlehačky, protože oběma končila doba spotřeby, ale nic se tím nezkazilo;-) Přidala jsem dvě fotky a bod:-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
mandarinkové řezy, pečení s kefírem, řezy na plech nejnovější recepty, řezy s mandarinkami, recepty s kefírem, mandarinkové řezy recept, mandarinkovy rez, kefírové řezy s mandarinkami, co s kefírem, jak nakrájet řezy, kefírové řezy, fantastické řezy, osvěžující mandarinkové řezy, kefírové řezy s ovocem, cím nakrájet řezy, semifreda s mandarinkovým krémem a mandarinkou, recept na jahodové řezy jako z cukrárny, moucniky s kefirem., moučníky s kefírem, recept na mandarinkové řezy

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, mouka polohrubá, kypřící prášek, kakao, rum, kompot mandarinkový, cukr moučkový, kefír, želatina, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu