Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tříbarevný koláč

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boubelinda

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby chladnutí

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Obdoba Míša řezů, kde je na závěrečnou polevu místo čokolády použit jako náhrada za želatinu pudink z džusu. Moučník tím získá zcela jinou, ovocnou a pikantní chuť. Navíc potěší svou barevností.

Suroviny pro 1 plech

hrneček - 250 ml

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 354 kJ /
7 972 kcal
Bílkoviny73,50 g
Tuky435,55 g
Vláknina23,45 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 774 mg
Sůl2,34 g
Sacharidy886,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 2: Přísady na těsto smícháme a nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Krok 3: Umícháme tvarohovou náplň a natřeme na vychladlý korpus. Dáme vychladit. Krok 4: Uvaříme polevu běžným způsobem jako pudink a vlažnou ji nalijeme na tvaroh. Necháme v chladu ztuhnout.

TIP: Hrnková buchta s tvarohem - oblíbené recepty

Zveřejněno 22. 3. 2009

Poznámka autorky Boubelinda

Když nemám pomerančový džus, udělám vodu se šťávou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tříbarevný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/668N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tříbarevný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/668N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Michaela 4. 3. 2017 22:05
Dobry vecer mam prosbu jak ma bejt velky ten hrnecek. dekuju moc . Misa

Michaela:
A proč si nenajdete jiný rcp, he?:-D
No, podle počtu vajec bude hrneček = klasický hrnek = 250ml

Posílám 10. bod, upekli jsme si tento koláč o víkendu, jen jsem udělala polevu z 1 litru džusu a 2 pudinků. Byla větší vrstva a to máme rádi. Také jsem zkoušela polevu z jahodového džusu a jahodového pudinku a je to také úžasné.:-p
Mě to třeba chutná víc,než ta pomerančová, ale rodince zase naopak. Co by člověk pro manžela a děti neudělal, že?;-)
:-K:-K:-K
Pridala jsem na konec fotku. :-K

teda Mirco75 ty si se vším tak vyhraješ.:-O Prostě nádhera, co dodat.:-K

Marunda:-) děkuju:-8. Dávku těsta i krému jsem dělala celou a kakaa jsem dala dle receptu - kupuji takhle tmavé;-). Je to Dark Cacao od Royal Kitchen .

mirca75: krása. Fotky úžasné - ty barvy:-O to jsi dala asi víc kakaa, co? Do dortové formy je poloviční dávka?

Verčo:-), tak fotky už jsem přidala. Kdyby se Ti nelíbily tak písni a já je smažu;-).

ne vůbec Mirco75 nevadí. Jsem zvědavá na tuto obměnu;-) klidně fotečky přidej.:-K

Boubelindo:-), dnes jsem opět dělala Tvůj koláč. Jen jsem korpus upekla v dortovce, díky jeho výšce jsem ho prokrojila, potřela částí krému, zbytek dala nahoru a protože mu byla forma malá, tak jsem polevu udělala jen z poloviční dávky. Boky jsem potřela trochou krému a ozdobila mletými mandlemi. Prostě něco na způsob dortu;-). Díky za bezva recept. Jestli nevadí, přidám pak pár foteček;-).

Dělám něco podobného, jen na tvaroh ještě dávám meruňky nebo broskve, zalévám pudinkem uvařeným ze šťávy z kompotu.

peču něco podobného už pár let, je to dobrý, svěží moučník :yes:, do náplně i polevy ještě přidávám vanilkový cukr. Těsto dělám jiné, něco jako piškot: 5 celých vajec se vyšlehá s 180 g cukru, 150 g pol. mouky a 1 práškem do pečiva ;-). Máme raději těsto tenoučké, aby se na něm chuť té báječné náplně neztratila :-). A přiznám se, že malinko šidím i tu náplň, mám vyzkoušené, že bohatě stačí tak 180 g másla. Jinak fotky jsou super :yes:

Čumím tady na ty fotky už dost dlouho a hledám nějakou špatnou kvalitu fotky. No, mi se zdá, že je úplně v pohodě a Terezka má pravdu, já si všechno raději fotím několikrát, protože se stane, že se foto nepovede a jídlo už je snězeno, tak není z čeho nafotit znova. Rozhodně hodně zdařilé!! Plusík jsem už dala;-)

Teda Mirco, opravdu se ti povedl. I ty fotečky jsou moc hezké. Jsem ráda, že chutná.:-))

Maris:-)děkuji:-8

...ten koláč vypadá opravdu moc hezky a vzhledem k tomu, že mi tvaroh "můžeme", určitě vyzkouším...:yes:

mirco, ten Tvůj koláček vypadá nádherně:yes::-)

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
tribarevny kolac, tříbarevný tvarohový koláč, tříbarevný koláč s tvarohem, koláč, recept na tříbarevný koláč, tříbarevný koláč recept, poleva z džusu, recept tříbarevný tvarohový koláč, tříbarevná buchta, tribarevna buchta s tvarohem, tríbarevný tvarohový dort, tříbarevný koláč s pudinkem, koláč z džusu, tří barevný koláč, recept tříbarevný koláč, koláč s džusem, tvarohový koláč s broskvemi, recepty tříbarevný tvarohový koláč, koláč s tvarohem a džusem, trojbarevny kolac s tvarohem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, olej, voda, vejce, prášek do pečiva, kakao, tuk, mouka hrubá, tvaroh, cukr moučkový, tuk hera, rum, džus pomerančový, pudink vanilkový, cukr

Přidat fotografie receptu