Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 247 kJ / 2 210 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,18 g |
| Tuky | 150,32 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 508 mg |
| Sodík | 159 mg |
| Sůl | 0,51 g |
| Sacharidy | 195,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Panna cotta:
Želatinu namočíme do studené vody. Krok 2: Za občasného promíchnutí zahřejeme kávu, smetanu a cukr, těsně před tím než začne směs vařit ji odstraníme z ohně. Krok 3: Do horké směsi dáme nabobtnalou a přebytečné vody zbavenou želatinu. Mícháme do úplného rozpuštění želatiny. Krok 4: Směs rozdělíme do formiček nebo pohárů. Necháme vystydnout a poté dáme ztuhnout do lednice. Krok 5: Karamel:
Z cukru a třech lžic vody uděláme světlý karamel, nejlépe v kastrůlku se silným dnem. Krok 6: Postupně přidáváme po jedné lžíci horkou vodu, promícháme. Hlavně opatrně při přidání vody u prvních lžic, trochu to prská. Krok 7: Karamel necháme vychladnout při pokojové teplotě. Krok 8: Před servírováním přelijeme panna cottu jednou lžičkou karamelu.
Želatinu namočíme do studené vody. Krok 2: Za občasného promíchnutí zahřejeme kávu, smetanu a cukr, těsně před tím než začne směs vařit ji odstraníme z ohně. Krok 3: Do horké směsi dáme nabobtnalou a přebytečné vody zbavenou želatinu. Mícháme do úplného rozpuštění želatiny. Krok 4: Směs rozdělíme do formiček nebo pohárů. Necháme vystydnout a poté dáme ztuhnout do lednice. Krok 5: Karamel:
Z cukru a třech lžic vody uděláme světlý karamel, nejlépe v kastrůlku se silným dnem. Krok 6: Postupně přidáváme po jedné lžíci horkou vodu, promícháme. Hlavně opatrně při přidání vody u prvních lžic, trochu to prská. Krok 7: Karamel necháme vychladnout při pokojové teplotě. Krok 8: Před servírováním přelijeme panna cottu jednou lžičkou karamelu.
Zveřejněno 30. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kávová panna cotta s tekutým karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kWmY
Moje poznámka
Kávová panna cotta s tekutým karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kWmY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
recept na panna cota s postupem,
kávová pannacota,
postup na panna cotta,
karamelová panna cotta,
panna cotta postup,
škráloup na panna cotta,
postup na panna cottu,
kramel k panacotte recept,
panna cotta postupy,
kavova pna cota,
recept na kavovou panna cottu,
recepty na panna cottu kavovou,
kávová zelatina,
panna cotta platkova zelatina
Suroviny:
káva,
smetana ke šlehání,
cukr,
želatina,
cukr,
voda
Komentáře (5)