Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 660 kJ / 875 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,60 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 18,57 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 176,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout.
Krok 2: Po 1-3 hodinách vložíme formu i s vykynutým těstem do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/40-45 minut, pak z formy opatrně vyklepneme na mřížku v troubě a asi 15 minut dopečeme).
Krok 3: Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce na stole a krájíme ho nejdřív až po 12 hodinách.
Zveřejněno 12. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEOx
Moje poznámka
Žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEOx
Nejnovější recepty
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 7 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 16 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 5 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 6 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 8 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 9 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 10 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 10 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 11 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 11 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 11 hodinami
Tématické fráze:
žitný chléb recept,
rozkvas,
zitny rozkvas,
recept na žitný chléb,
žitný chléb do formy,
rozkvas na chleba,
chléb bez rozkvasu,
žitný chléb,
chleb z rozkvasu,
zitny chleba,
chlebový rozkvas,
priprava rozkvasu,
zitny chleba recept,
recepty žitný chléb,
chleba z rozkvasu,
rozkvaz na chleba,
chleba rozkvas,
domaci chleb rozkvas,
recept na rozkvas,
hrnkovy žitný chléb
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
voda,
sůl,
kmín celý
Komentáře (2)