Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 498 kJ / 4 421 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,54 g |
| Tuky | 171,05 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 2,39 g |
| Sacharidy | 608,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Zašleháme olej a vařečkou vmícháme mouku.
Krok 2: Těsto rozetřeme na plech, vyložený papírem a pečeme na 200°C cca 10 minut.
Krok 3: Po upečení necháme vychladnout.
Krok 4: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink. Necháme provařit.
Krok 5: Do horkého pudinku vmícháme cukr a kapuccino. Za občasného míchání necháme vychladnout. Pak vmícháme smetany za pomocí ručního šlehače.
Krok 6: Na vychladlý piškot rozetřeme polovinu krému. Na krém naskládáme piškoty, jeden vedle druhého, které namáčíme do kávy ochucené rumem. Na piškoty rozetřeme zbytek krému a posypeme kakaem.
Krok 7: Necháme ztuhnout a uležet v lednici, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 28. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nebeská Máňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rjnz
Moje poznámka
Nebeská Máňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rjnz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 19 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 29 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 50 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 1 hodinou
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Tématické fráze:
božská máňa,
recept bozská máňa,
řezy božska mana,
nebeská máňa recept,
recept nebeská máňa,
nebeska mana,
božská máňa recept,
řezy nebeská máňa,
moučník božská máňa,
mána,
recepty - božská máňa,
buchta nebeská máňa,
moje mana,
buchta bozska mana,
andelska mana,
nebezská mana,
nebezka mana,
božska mana řezy,
řez božská máňa,
buchta mana
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
olej,
mléko,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
cappuccino,
kakao,
piškoty,
rum
Komentáře (6)
Recept znám i ho tu mám pod názvem Božská mísa, je to moc dobré, nevím, ale možná jsou tam nějaké odlišnosti, já je ještě prokládám meruňkama, nebo jiným sezónním ovocem. Dávám ti 2.bod