Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášová polévka s lesními houbami

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 419 kJ /
817 kcal
Bílkoviny75,18 g
Tuky30,00 g
Vláknina10,35 g
Cholesterol 218 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy57,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme maso nakrájené na malé kousky a zprudka opečeme. Osolíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přisypeme papriky, necháme je rozvonět a hned zalijeme částí vývaru - maso nemá být potopené. Dusíme doměkka, je-li třeba podléváme vývarem (nebo vodou). Krok 2: V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme očistěné a nakrájené houby, osolíme, pokmínujeme a dusíme cca 20 minut. Houby vyndáme, do pánve přidáme zbylé máslo (2 lžíce), necháme rozpustit, zasypeme moukou a připravíme jíšku. Krok 3: Když je maso měkké, přilijeme k němu cca litr vývaru (případně vody), přivedeme k varu, přidáme jíšku, rozšleháme, opět přivedeme k varu a vložíme brambory nakrájené na kostičky, podušené houby a libeček . Společně vaříme cca 15-20 minut - do změknutí brambor. Krok 4: Na talířích hustě posypeme petrželkou.

Zveřejněno 3. 6. 2017

Poznámka autorky maris

Já jsem měla hřiby kováře, které vyžadují delší tepelnou úpravu, proto jsem je nejdřív dusila a potom ještě povařila v polévce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1o6P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1o6P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:yes::yes::yes:<3:-K

Určitě moc dobrá :yes:

:-K:yes:

Děkuji - byly to první letošní houby, přišly k chuti;-):-)

Provokatérko :-):yes:

Nádherně lákavé fotečky ;-):yes:

no toto...<3

hosta : rostou - kováři;-), děkuju:-)

Už rostou? Super polévka s tím dušeným masem:yes:

Tématické fráze:
jak upravit hřib kovář, houbová gulášová polévka, gulasova polevka s hřiby, recept na gulášovou polévku s houbami, gulášová polévka z hub, houbová polévka gulasova, gulášová polévka z vývaru, gulášová polévka z hřibu, gulášovka z hub, falešna gulašova polevka z hub, falešná gulášovka s houbami, gulašova brambory a houbami, gulášová polévka videorecept, polévka z hub gulasova, polévka s hřiby, gulasova polevka s houbami a klobasou, polevka gulasova s hriby, gulášová polévka z lesnich hub, gulášová polévka shoubami, obrázky gulášová polévka z mletého masa

Suroviny:
maso hovězí, cibule, brambory, houby lesní, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, kmín celý, máslo, mouka, vývar, olej, sůl, pepř, libeček, petrželka

Přidat fotografie receptu