Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové koleno v lorně

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie90 kJ /
22 kcal
Bílkoviny0,84 g
Tuky0,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno vykostíme, pokrájíme na porce, nasolíme, opepříme, lehounce potřeme česnekem a přes noc uložíme do lednice.
Z kosti uvaříme vývar. Krok 2: Lornu vytřeme sádlem a urovnáme do ní maso i krájenou zeleninu - použila jsem zeleninu z mrazáku, připravenou na lečo. Přidáme trochu vývaru z kosti, lornu zakryjeme a dáme nad oheň. Krok 3: Během grilování do lorny občas nakoukneme, ochutnáme zeleninu a podle potřeby dosolíme. Nezapomeneme podlévat tak, aby obsah lorny neplaval, ale také se nepřipaloval.
Nejvíc chutná s domácím pečivem.

Zveřejněno 2. 7. 2017

Poznámka autorky cathleen

Kdykoliv se chystá společná grilovačka, vždy se kamarádi ptají, jestli bude přítomna i lorna - tak moc nám všem z ní chutná :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno v lorně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2p1J

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno v lorně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2p1J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Musím se přiznat Ivo,jak vidím tu tvojí lornu,tak už vím,že jste si moc pochutnali,líbí se mi to!!!!Ale lornu nemaje,tak si nechám o mňamce jen zdát;-);-):-D:yes::yes:

Ještě jednou díky :-)

Simona Skolakova: Simčo, třeba se jednou ke grilování s lornou někde přichomýtneš a aspoň budeš vědět, o čem je řeč a nač se máš těšit ;-)

K takovému krásnému hodování bych se také ráda přidala;-):-K

Ja by som sa kamarátila rada tiež...:-K

Děkuji VŠEM za pochvalu, zájem o recept :-K

magdalenka, hosta: okamžitě bych vás brala jakkoliv - jako snachy, maminky, tchýně....ale protože to není možné, jsem moc ráda, že můžeme být aspoň dobré kamarádky<3

Zobrazit 4 starší odpovědi

Provokuješ;-)<3:-):yes:

Já se chci taky kamarádit:-).

Kamaradi maji recht :yes:

Tématické fráze:
grilování v lorně, lorna na grilování, grilované vepřové koleno na ohni, vepřove maso v lorné, lorna recepty, lorna na maso, maso v lorně, vepřové v lorně, lorna recept, vepřové koleno na ohni, veprove koleno recept, vepřové v lorně na ohni, recept na lornu, recepty na lornu, vepřové koleno zadní recept, recept na maso v lorně, maso z lorny, vepřové na lorně, veprova lorna recept, koleno v lorne na ohni recept

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, paprika, rajče, sůl, pepř, česnek, sádlo, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu