Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený bylinkový chleba

Lákavá varianta pro spotřebování staršího zbývajícího chleba. Chleby zapečené s chutnou směsí bylinek a sýra budou na stole jen chviličku. Rozeberou si je rychle ruce malých i velkých strávníků. Určitě je vyzkoušejte.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 824 kJ /
436 kcal
Bílkoviny25,07 g
Tuky35,70 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 126 mg
Sodík 600 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy3,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýr nastrouháme, čerstvé bylinky nasekáme. Krok 2: Máslo smícháme se sýrem, nasekanými bylinkami, paprikou a solí. Krok 3: Chleba potřeme bylinkovým máslem a zapečeme pod grilem dokřupava. Podáváme teplé.

TIP: Pomazánky na topinky

Zveřejněno 6. 5. 2017

Poznámka autorky mika59

Je to jednoduché, rychlé a chutné. Bylinky můžete přidat, jaké máte rádi a kdo má rád česnek, může ho dát podle chuti. Inspirace z internetu, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ojY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ojY

Marie

Komentáře (5)

Připravuji čas od času v různých variacích dle stavu v lednici, přidávám zbytky uzenin, zeleniny, dávala jsem jako "pojivo" i vejce, zbytek zakysané smetany a podobně. Zapékáme chléb, bagety, rohlíky, veku, podle toho, co zbyde. Pokaždé mi z toho vyjde trochu jiná večeře a je to vítané zpestření. Miska čerstvé zeleniny k tomu a nestyděla bych se nabídnout jako rychlovku nečekané návštěvě. Člověk už neví, co má pořád vymýšlet, aby se jídla často neopakovala a zrovna tohle jídlo bych zařadila do kategorie "z hovna bič" :-Q :yes::-)

Tak přesně dle předpokladu-geniální rychlá zbytková večeře ;-)

mekkejla: Děkuji za vyzkoušení i skvělou fotku.;-):-K:-K

:yes::yes::yes::-K

To je super nápad! Určitě brzo vyzkouším ;-)

Tématické fráze:
zapečeny chleba, zapečený chléb, recepty z chleba, recepty ze staršího chleba, bylinkový chléb, rychlá teplá večeře recepty, zapečené chleby, zapečený chléb s bylinkami, recepty zapečený chléb, zapekany chleb s bylinkami, zapečený chleba v grilu, recept chleba, bylinkový chléb pečený na grilu, recepty na rychlou večeři, recepty večeře obrázky, pecen chlebabk zebrzm, recepty zapekany chleb, rychlé zapečené chleby, zapačený chléb, recept na zapečený chleba

Suroviny:
chléb, máslo, sýr gouda, paprika sušená uzená, česnek mědvědí, bazalka čerstvá, libeček, petrželka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu