Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová kaše od Jitky

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Při přípravě této hrachové kaše si usnadníme práci použitím sušené smažené cibulky. Kaše je chutná a sytá, nejlépe jí doplníme uzeným masem, párkem, nebo dobrou klobásou, podle toho kdo co má rád.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 790 kJ /
906 kcal
Bílkoviny60,98 g
Tuky3,67 g
Vláknina34,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy141,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách jsem namočila den dopředu a v té vodě dala vařit (tolik vody, aby sahala kousek nad hrách). Do čajového vajíčka jsem dala bobkové listy, pepř a nové koření. Krok 2: Dále jsem přidala kostku masoxu, majoránku, sušenou cibuli a nechala jsem vařit do změknutí. Dochuceno je solí, octem, česnekem a houbovým kořením. Krok 3: Podávala jsem s chlebem a osmaženým nebo uvařeným párkem či klobásou.

TIP: Jak snadno uvařit hrách - jednoduchý návod

Zveřejněno 27. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová kaše od Jitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6AA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová kaše od Jitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6AA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Hrachová kaše je vynikající, děláme často ;-)

Je to k nevíře, ale já jsem nepřidala masox!! :-D Asi jsem nemocná. Jinak podle receptu. Děkuji a dovolím si přidat foto :-)

Výborná kaše, dělávám a moc nám chutná. Obměňuji pouze přílohu jako párek, nebo uzené, nebo klobáska, popř. opečený salám. Také je výborná s vařenými uzenými žebry...

amarcha:Bez octa by to nemělo ten správný šmrnc...taky ho dávám do luštěnin.Místo masoxu jsem začala používat ty kelímky bez glutamátu,myslím že jsou lepší na dochucení,kostka masoxu je moc,stačila by asi polovina,aby byla znát chuť luštěniny.

jj když je vývar dám taky vývar jinak masox, hrách nemixuju ale nechávám také vařit a ani není potřeba zahušťovat ;-) fazoli, čočku i hrách miluju :-8

Já také běžně dávám ocet na dochucení hotového jídla z luštěnin, u nás to máme rádi nakyslé. Masox ne, mám vlastní vývar. Je fakt, že nedělám hladké kaše z luštěnin, nechávám prostě uvařit ne úplně do měkka, ale to je čistě na našem zvyku ;-), jinak luštěniny ve všech podobách máme rádi.:yes:

vidíte všechno je jednou poprvé :yes: šak si ho tam nedávejte a máte. Já dávám teda ocet i do čočky, fazole i do hrachu vždycky jen tak malinkou lžičku na okyselení a dochucení.

Ještě nikdy jsem neslyšela, že do hrachové kaše dát ocet a masox...brrrrr

Zrovna dneska jsem hrachovou kaši vařila, už po hodně dlouhé době;-);-);-)já z celého zeleného hráchu, jinak stejně jako ty;-);-);-), jen jsem místo houbového koření použila majoránku;-);-);-)Byla to dobrota:-p:-p:-p

Tématické fráze:
hrachová kaše ze žlutého hrachu, hrachová kaše s párkem, hrachová kaše ze zeleného hrachu, hrachová kaše top recepty, hrachová kaše, hrachová kaše recept, jak dochutit hrachovou kasi, hrachová kaše ze zeleného hrachu s párkem, hrachova kase se salamem, hrachová kaše z celého hrachu, hrachova kase s klobasou, jak správně uvařit hrách, jak uvařit hrách, výborná hrachová kaše, top recepty hrachová kaše, jak uvarit cely hrach, recept na hrachovou kaši, heachova kaše, hrachova kase ocet, dochucení hrachové kaše

Suroviny:
hrách, bobkový list, pepř černý, koření nové koření, vývar masový, majoránka, cibule, koření houbová variace, česnek, sůl, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu