Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtové raženky

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Náročný

Suroviny

Porce: 8 houstiček

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 770 kJ /
2 813 kcal
Bílkoviny95,00 g
Tuky14,46 g
Vláknina24,18 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy563,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme sypké přísady, do směsi uděláme důlek, rozdrobíme droždí a posypeme cukrem.
Zalijeme vlažným mlékem a necháme 5 min.zmladit droždí. Krok 2: Přidáme jogurt, olej a zpracujeme vláčné těsto - já používám DP program nudlové těsto, ale jde to i v ruce. Těsto je pružné a nelepí se. Necháme vykynout cca 45-60 min. Krok 3: Z těsta vytvarujeme 8 bochánků, každý rozválíme na oválnou placku, svrchu pomoučíme a raznicí na housky vytlačíme vzorek až skoro skrz - necháme jen 1-2 mm zespodu. Pokládáme vzorkem dolů na plech s pečícím papírem a necháme 10 min kynout. Krok 4: Po vykynutí otočíme zpět, pomažeme mlékem, posypeme solí, kmínem, semínky...
Pečeme na 200°cca 20 min.

Zveřejněno 18. 7. 2017

Poznámka autorky Lenunka

Z těsta můžeme uplést klasické houstičky - copánky, pokud nemáme raznici - já ji koupila včera, takže jsem dnes musela vyzkoušet:-D, jinak nejčastěji pletu houstičky z jednoho pramene podle Cathleen:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtové raženky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nAJY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtové raženky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nAJY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recept na razenky, jogurtove houstičky, housky z jogurtoveho testa, jogurtový housky, bulky z jogurtového těsta, housticky z jogurtu, domácí housky-raženky, jogurtové housky, jogurtove houstičky bez droždí, houstičky z jogurtového těsta, houstičky s jogurtem - recept, raženky recept, domácí housky z jogurtového těsta, jak uplést raženky, testo na housky s jogurtem, houstičky s s jogurtem, domaci housky z jogurtu, houstičky s z jogurtu, houstičky s z jogurtu, recepty razenka

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, jogurt bílý, mléko, olej olivový, droždí, sůl, kvásek, mák, kmín celý, sůl, mléko

Přidat fotografie receptu