Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná zapečená paprika

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 536 kJ /
2 040 kcal
Bílkoviny146,46 g
Tuky121,68 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 619 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,01 g
Sacharidy83,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriky omyjeme, podélně rozřízneme a očistíme od semen. Oloupeme a drobně pokrájíme cibuli, kterou necháme na oleji zesklovatět. Krok 2: Mleté maso dáme do mísy, promícháme se solí, pepřem a kořením na pizzu. Vmícháme restovanou prochladlou cibulku. Přidáme vajíčko a nakonec směs zahustíme strouhankou. Vše promícháme. Krok 3: Masovou směs navrstvíme na připravené papriky a poskládáme je do pekáčku. Papriky podlijeme vývarem a vložíme do vyhřáté trouby - pečeme asi 45 minut. Krok 4: Pak na papriky rozdělíme nastrouhaný sýr a ještě asi 10- 15 minut dopékáme. Podáváme s bramborem a nebo třeba jen s chlebem.

Zveřejněno 11. 7. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná zapečená paprika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NrXK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná zapečená paprika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NrXK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

casino
Neni, proste nemluvte a udelejte expariment. U smesi na karbanatky trochu oddelte, nez tam date vejce. A ted udelejte dva ruzne karbanatky. Rozdil nepoznata'
Udelejte gulas, ptacky, rajskou omacku, dejte si na talir a ted pridejte smetanu. Rozdil je nebetycny. Jinak mate pravdu, vejce jsou dedictvi minulosti. Problem je, ze jedna slipka se uci varit od druhe a pri tom se nezajima o to, jak veci jsou a co se pri vareni deje. 10 let jsem byl zvan na vanocni husu, pecenou ne v elektricke, uzavrene troube, ale v plynove. Byla to suchota. Kdyz jsem se zminil, ze husa ma byt prikryta, dostalo se mi odpovedi, ze maminka husu nikdy neprikryvala. Slipka nemohla pochopit, ze prikryti, uzavreny prostor ma 100% vlhkost, ktera zpomaluje vysouseni

chocolate: máte pravdu, kvalitní mleté maso opravdu vejce nepotřebuje, ale pokud si někdo koupí balíček nazvaný "masový mletý polotovar" tak z toho bez vejce neudělá nic:-)

Paul Sulc: možná by bylo dobré, kdybyste místo nazývání žen slípkami přidal pro začátek nějaký svůj vlastní recept, ne?
U Vašeho profilu nevidím žádný, ani fotku, jen téměř 100 připomínek ;-)

Zobrazit starší odpověď

Dodnes minikdo nevysvetlil, proc davat do mleteho masa vejce! Jediny duvid, ze vejce to drzi pohromade je nesmysl ! Ja vejce nikdy nedava a karbanatky, sekana, plnene papriky drzi dobre. Do hamburgeru se zadne vejce nedava a take drzi pohromade. Tak proc, muze to nejaky profik vysvetlit? Pohromade to drzi castecne vodorozpustne bilkoviny, ktere se pak vareni srazi, treba zelatina.

Paul Sulc:
Souhlasím, leč pokusím se o neprofesionální přípodotek: Jestli ono to není reziduum kuchyňské výchovy našich maminek a pramaminek, že? :-)
No, nahlédnuto ale z jiné strany, jestli ta vejce tady nejsou stejný "nesmysl" jako smetana, kterou tak rád zhusta v jídlech protěžujete, že :-8;-):-K
***
Hmmm, až včíl jsem si tento netradiční rcp pořádně přečetl :-*

Tématické fráze:
zapecené papriky, plnene zapecene papriky, zapečená plněná paprika, zapečené plněné papriky, zapečená paprika, recept plněná paprika zapečená, paprika zapečená, recepty zapečené plněné papriky, zapeceny papriky, plněná zapečená paprika, plňená paprika, plněne papriky zapečene, zapečené papriky bez masa, recept na zapečené plněné papriky, zapečená plněná paprika se sýrem, olněné zapečené papriky, plněna zapečena paprka, zapečené papriky plněné, recept na zapečené papriky, zapečená paprika recepty

Suroviny:
paprika čerstvá červená, cibule, olej, maso mleté, pepř, koření pizza, vejce, strouhanka, vývar, sýr eidam

Přidat fotografie receptu