Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa s omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (226×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Kořeněná kuřecí prsa zapečená v troubě a na talíři přelitá jemnou hořčično-smetanovou omáčkou připravenou z výpeku překvapí skvělou chutí a lehkou přípravou. Výbornou přílohou jsou k tomuto pokrmu opečené brambory.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 161 kJ /
995 kcal
Bílkoviny128,65 g
Tuky37,59 g
Vláknina11,74 g
Cholesterol 365 mg
Sodík 554 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy33,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme papírovou utěrkou, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v mouce, kterou jsme smíchali s mletou červenou paprikou. Krok 2: Na másle kuřecí prsa zprudka opečeme (lze použít přepuštěné máslo nebo k máslu přidat trochu oleje, aby se nepřepalovalo). Opečené plátky masa vložíme do zapékací mísy, na každý dáme malý kousek másla, přikryjeme alobalem a dáme na 20 minut zapéct do trouby. Krok 3: Výpek (pokud se přepálil, rozpustíme kousek másla) jemně zaprášíme moukou a promícháme, přidáme hořčici a smetanu, rozředíme vývarem, přidáme worcesterovou omáčku a provaříme. Krok 4: Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme dozlatova. Kuřecí plátky přelijeme omáčkou, přidáme opečenou cibulku a podáváme s opékanými brambory.

TIP: Jak připravit kuřecí prsa s lahodnou omáčkou

Zveřejněno 28. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa s omáčkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAzR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa s omáčkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAzR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (80)

Dnes na oběd a Opravdu dobrota :-K

Výborné.😋

Uvařeno a bylo to skvělé! Díky! :)

Super recept ... 😀 Jen za mě bylo potřeba omáčku trochu dochutit, takže jsem přidala: sůl, pepř, kari a česnek, ale to je již otázka chuti...😀

Pekla jsem na 120 stupňů 20minut a maso bylo krásně šťavnaté a nic se nepřipeklo. Dobrý recept, děkuji 😊

Dnes jsem uvařila recept s rýží, maso dělala na pánvi, a všem to moc chutnalo. Takže paleček 👍, děkuji, ukládám!😊

Výborné a jednoduché 👌

sefrovka: Děkuji. Jsem ráda, že chutnalo :-K

Dnes jsem vyzkoušela a bylo to výborné<3

Lucie1001: Crystalldenim:
Jako kdyby vařil Babica. Když nemáte... dejte tam... :-D:-D

Miri O7: Děkuji :-K

Výborné jídlo i skvělý recept jako inspirace.

Vařila jsem z vepřové pečeně a taky bylo velice dobré.

em.ben: Děkuji :-K

Moc nám chutnalo ????

Z toho co dům dal.. Jsem maso okořenila gril kořením, místo hořčice použila tatarku, misto vývaru vodu s bujonen, a místo worcester omáčky maggi tekuté koření, místo smetany mléko... můžu říct, že skvěle chutnalo! :-) :yes:

Děkuji za výborný recept, moc jsme si pochutnali. Do omáčky jsem použila smetanu 30% a přidala bazalku, kapku bílého vína a špetku cukru. Cibuli pouze do přílohy - brambory pečene s cibuli a žampiony (recept od Mika59) Maso do trouby při 150C cca 20 min - měla jsem silnější plátky a zůstaly krásně šťavnaté

Zdravule: já bych dala na 120°C vyhřáté trouby, mám horkovzduch,chce to vyzkoušet a kontrolovat.Ona každá trouba peče jinak.Je to o poprvé,příště už budete vědět.;-)a nebo je jen osmažit a nemusíte je dávat do trouby,tady v komentářích se o tom už taky píše.

Simona Skolakova: A na kolik stupnu se to peče neodhadnete? Protože recept moc konkrétní není

Zdravule: podle fotografii autorky bych řekla,že 4 porce by z toho byly určitě;-)

Zdravule: Pro kolik je to osob???? Díky!:-?:-!

Pro kolik osob to je? Díky

:-8 famózní :yes::yes::yes:

katiks: :-K:yes:

Děkuji za skvělý recept, manžel dnes po obědě tleskal ????. Moc nám chutnalo:yes:

Super, super dnes jsme si mooc pochutnali:-K:-D

Jakou smetanu používáte - 12% nebo 30% a více? Děkuji

Lena1005: Nejsem autorkou receptu, ale já bych použila sladkou 12%. :-K

Vážně luxusní, se ženou jsme si tento recept opravdu oblíbili :yes::-Q

Včera jsem dělala a vynikající jídlo,jen se po něm zaprášilo

Nejak nerozumim, proc davat hotove maso jeste do trouby :no: Kureci staci udelat na panvi, neni treba jej jeste susit v troube. Omacka tu suchost sice zachrani, ale myslim, ze to neni treba.

hosta:
No, v rcp stojí "...a nakrájíme na plátky."
a v takovém případě mám stejnou zkušenost jako PepaD: :-)

Zobrazit starší odpověď

Moooc dobre :)

Skvělý recept! Akorát jsem cibulku hodila do výpeku z masa a pak přihodila zbytek okořeněné obalovací mouky, přilila smetanu a dochutila medovou horčicí a worcestrem. Příloha byla celerové a mrkvové hranolky na kari a bylo to fakt vynikajicí!!! Děkuju za inspiraci<3

Moc nám to nechutnalo ... :no:

Luxusní to bylo:yes:

:-) bylo to moc dobré :yes::yes::yes:

fakt výborné!

Vynikající!!! I mému chorvatskému příteli chutnalo ! A to je vybíravý..rozhodně palec nahoru! Pekla jsem dokonce v mini troubě a 20min na maso stačilo:yes::-p děkujeme!

Vynikajici :yes: Jen cibuli jsem nedelala. Vsichni bastili i s varenymi bramborami. Priste jen udelam sirsi platky, protoze ty slabsi byli po 20ti minutach vysusene. Ale jinak super, dekuji :-K

Opravdu skvělý recept :-p :-)

Výborné! Do omáčky jsem dala místo cibule porek a trochu čerstvé bazalky a citronovou šťávu. Určitě udělám někdy na nějkou oslavu, opravdu sváteční jídlo,co všechny nadchne. :-K

dobrý den, prosím co znamená zkratka KL?????

Nkulinka: kávová lžíčka:-)

:yes: Výborný a jednoduchý recept :yes:

super recept, pritel omacku moc chvalil, jednoduche, rychle, mnamka :) Ukladam si do oblibenych.

chválím..:)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
kuřecí prsa, recepty z kuřecích prsou, kuřecí prsa recepty, kuřecí prsa recept, kuřecí prsa s omáčkou, recepty kuřecí prsa, recept kuřecí prsa, recept na kuřecí prsa, omáčka z kuřecích prsou, kuřecí s omáčkou, recepty na kureci prsa, kuřecí maso s omáčkou, recept z kuřecích prsou, recepty s kurecich prsou, kuře s omáčkou, omáčka ke kuřecímu masu, kureci prso, kuřeci prsa omacka, kuřecí prsa-recepty, kuřecí prsa recepty s omáčkou

Suroviny:
prsa kuřecí, mouka hladká, paprika sušená sladká, česnek, sůl, pepř, ghee, smetana sladká, vývar masový, hořčice plnotučná, omáčka worcesterová, cibule

Přidat fotografie receptu