Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená krkovička podle magazínu Albert

Hodnocení receptu je 5,0 (115×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Krkovice je velmi oblíbený kousek vepřového masa zejména díky své šťavnatosti, chuti i přívětivé ceně. Ať už ji připravíte jakkoliv, vždy si na ní pochutnáte. Zkuste ji upéct třeba s česnekem a medovou marinádou.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 110 kJ /
504 kcal
Bílkoviny7,01 g
Tuky22,71 g
Vláknina10,61 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,63 g
Sůl6,30 g
Sacharidy65,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme a potřeme utřeným česnekem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Krok 2: Pekáček vymažeme tukem a plátky masa do něj vložíme. Cibuli poklademe na maso. Krok 3: Marinádu uděláme z uvedených surovin a přilijeme 50 ml vody. Krok 4: Maso zalijeme marinádou a dáme do trouby, pečeme asi 1 hodinu při teplotě 180 °C.

TIP: Nejlepší recepty na marinády

Zveřejněno 24. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená krkovička podle magazínu Albert

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zwjv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená krkovička podle magazínu Albert

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zwjv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající oběd, udělala jsem s bramborami. Maso bylo křehoučké, muž si ho moc pochvaloval. Děkuji za inspiraci.

Vynikajúce a chutné jedlo, robil som v remoske, príloha selské zelí od @cathleen, výborná kombinácia, vďaka za recept, pridávam foto…:yes:

moc jsme si pochutnali

Michal_amater: děkuji za komentář, cibulí nic nezkazíte;-)

Mám rád jednoduché recepty, vyzkoušeno a chutné. Fotku jsem přidal, do oblíbených receptů uloženo. Příště dám více cibule.

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept i provedení - krásné foto :-K

Pavli a Nadi, jsem ráda, že se vám recept líbí. Když nevím, co uvařit, ráda sáhnu po tomto receptě, je to příjemná změna a děkuji vám oběma:-K

U nás se marináda ujala; sice jsem si ji trochu poupravila, ale je výborná. Tak na Nový rok byla krkovička, v pátek jsem s touto marinádou dělala kuřecí stehna a dnes tresku. <3

Je to opravdu moc dobré,dávám boda i fotku

Na Nový rok mám vždy přichystané vepřové, tak jsem 29.12. udělala vepřové kostky na kmíně s rýží a dnes jsem vzala krkovičku. Hledala jsem nějaký nevšední recept, a narazila jsem na tento. Vsadila jsem na něj a udělala jsem dobře - všem moc chutnalo. Měla jsem 4 plátky a byli jsme jen tři, ten čtvrtý plátek snědl Petr ještě k večeři a prý musím udělat znovu. <3<3<3

Nadja: Nadi, děkuji, moc mě těší:-K

Včera jsme pekli 4 plátky v remosce (bez naklepávání masa) - opravdu výborné, díky:-K

cathleen: to mě těší:-K:-*

Výborný, mohu vřele doporučit :-8:yes:

Iva159: já vím, je to výborné. Děkuji za komentář:-K

Peče se to prosím přiklopené? Vypadá to luxusně!<3

Moravák 3. 1. 2017 14:43
Koukám že krkovička z trouby a tento recept jsou docela shodné, ale jinak perfektní recept taky jsem ho zkoušel a můj syn ho označil za "luxusní" :yes:

:-) Dělala jsem už několikrát, dnes je krkovička v troubě také. Už se těším, vždy jsme si pochutnali. Dnes jako příloha vařený brambor a zelené fazolky na slanince. :-) <3 Díky za recept. :yes:

martiline: jsem ráda, že se recept u vás těší velké oblibě. U nás to bylo k obědu včera.
Děkuji za pochvalu receptu:-K

opět jsem se nespletla ve výběru receptu od dobré kuchařky:-). Díky za inspiraci, přikládám foto, bodík už byl:yes:

Romario: to je milá pochvala, děkuji:-K

Bahula: díky za skvělou fotku a za tip, jak tento recept zinovovat:-K

Měla jsem čerstvou krkovičku a chuť na knedlík. Vařila jsem přesně podle receptu pouze jsem závěrem slila šťávičku s cibulí, rozmixovala, přidala smetanu a uvařila karlovarský knedlík. Všem moc chutnalo :yes: Přidávám foto.

chocolate: Lucinko, ty víš, jak mně udělat radost:-K:-K:-K
Opět děkuji za důvěru v můj recept. Měj se moc hezky;-)

Ivuli, pekla jsem ke vcerejsi veceri.Krkovicku moc nekupuji, me dcery jsou preparatorky, ale zlakala me libova krasavice u naseho reznika.Mame radi ruzne ochucena masicka se sosem a po tech letech na topkach uz vim, ve kterych receptech a u koho pro inspiraci zalovit;-).
Bylo to vyborne, pridavam zaslouzeny bod, v oblibenych jiz zustane a Tobe dekuji:-K.

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes::-)

Verulinka:posílám velké díky za pochvalu:-K

Dělám podobně, ale místo vody dávám pivo - a posílám bodík:yes:

VYNIKAJÍCÍ, jiný slovo na to není :yes: posílám bodík a určitě někdy zas zopakuju, jsme z toho doma nadšení :-)

Dneska jsme měli na oběd a pochutnali jsme si :yes: takže + další bodík :-8

ivulinka:Dnes připravím a zítra upeču, všichni chválí tak to bude na jistotu. Už se těším jak nám bude chutnat. Bodík jsem poslala,41+:yes::-p

alus.s: to jsem ráda, že jste si tak moc pochutnali, díky a moc tě zdravím, už jsem tě tu dlouho nezahlédla;-):-K:-)

tedy, to byla ale bašta :-p :-p :-p maso jsem naložila přes noc do dvojité dávky marinády ( kečupu jsem dala 6 lžic ), pekla hodinku pod alobalem. Opravdu vynikající recept a ten sosík :yes: :yes: :yes:

Tuhle krkovičku jsem dělala zrovna teď v neděli k obědu. Jednoduché, téměř bezpracné, ideální jídlo, když se nechce stát půl dne u sporáku a rodina chce přesto něco pořádného k obědu. Moje verze nebyla fotogenická, takže bez fotky, nicméně chutná byla, byla jsem pochválena. Tak Ti tu pochvalu přeposílám :-)) Bod jsem dala ;-)

rebeka:Naděnko:-), velký dík za vyzkoušení a fotka lepší jako moje:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
zapečená krkovice, zapečená krkovička, albert recepty z časopisů, recepty z časopisu albert, albert magazín, albert recepty, recepty zapečená krkovička s, recepty albert, magazín albert, časopis albert únor, krkovička podle albertu, časopis albert recepty, recepty z krkovice, albert magazín únor, albert magazín od 1. 10., časopis albert březen, albert magazín recepty, časopis albert, najít recept na zapečenou krkovici, albert kuchařka recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, česnek, cibule, sůl, olej, omáčka sojová, kečup sladký, med, paprika sušená sladká, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu