Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 559 kJ / 1 807 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,03 g |
Tuky | 9,80 g |
Vláknina | 17,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 363,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře promícháme všechnu mouku, 300 g ledové vody a zakryté dáme na 12 h do lednice (= autolýza). Promíchání by nemělo být dlouhé, stačí minuta.
Ráno do těsta vmícháme dalších asi 20 g vody (asi dvě veliké lžíce), ve které jsme rozpustili kousínek droždí. Přibližně po třech minutách přidáme ještě sůl a hněteme další tři minutky.
Těsto necháme na lince kynout 90 minut, během této doby ho 5-6x přeložíme. Pak uložíme do naolejované misky, dobře zakryjeme proti osychání a na 24 hodin uložíme do lednice. Krok 2: Druhý den vyndáme z lednice, těsto pomocí stěrky opatrně vyklopíme na lehce pomoučený stůl, sformujeme do obdélníku a podélně rozdělíme na 3-4 díly. Těsto krájím kovovou lopatkou Handy (Tescoma), jde to s ní velice dobře, bez zbytečného pomačkání těsta. Krok 3: Bagety jsem nijak moc netvarovala – tak, jak byly naporcované, jsem je opatrně přetáhla na bagetový plech a nechala hodinu kynout.
Bez nařezávání jsem je dala péct do hodně vyhřáté trouby (250°C) s kastrůlkem vody na dně. Po 5 minutách jsem teplotu snížila na 220°C a dopekla – celková doba pečení byla 25 minut, v půli pečení jsem troubu jedním otevřením dvířek vyvětrala od páry.
Ráno do těsta vmícháme dalších asi 20 g vody (asi dvě veliké lžíce), ve které jsme rozpustili kousínek droždí. Přibližně po třech minutách přidáme ještě sůl a hněteme další tři minutky.
Těsto necháme na lince kynout 90 minut, během této doby ho 5-6x přeložíme. Pak uložíme do naolejované misky, dobře zakryjeme proti osychání a na 24 hodin uložíme do lednice. Krok 2: Druhý den vyndáme z lednice, těsto pomocí stěrky opatrně vyklopíme na lehce pomoučený stůl, sformujeme do obdélníku a podélně rozdělíme na 3-4 díly. Těsto krájím kovovou lopatkou Handy (Tescoma), jde to s ní velice dobře, bez zbytečného pomačkání těsta. Krok 3: Bagety jsem nijak moc netvarovala – tak, jak byly naporcované, jsem je opatrně přetáhla na bagetový plech a nechala hodinu kynout.
Bez nařezávání jsem je dala péct do hodně vyhřáté trouby (250°C) s kastrůlkem vody na dně. Po 5 minutách jsem teplotu snížila na 220°C a dopekla – celková doba pečení byla 25 minut, v půli pečení jsem troubu jedním otevřením dvířek vyvětrala od páry.
Zveřejněno 28. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Starofrancouzské bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGpB
Moje poznámka
Starofrancouzské bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGpB
Nejnovější recepty
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 2 hodinami
Malinová bublanina
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Květák s koprovým přelivem
Přidáno před 3 hodinami
Knedlíková nádivka z remosky
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec bez vajec
EvaMl před 41 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
cernar před 1 hodinou
Sekaná v anglické slanině
Tystynka před 1 hodinou
Rýžové placičky "co lednice dala"
Wanilor před 2 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 3 hodinami
Nejlepší špenát
joanam před 7 hodinami
Kuře na medu
Lubos74 před 11 hodinami
Domácí nudle
Lubos74 před 11 hodinami
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 11 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho pect bagetky,
doba peceni bagety,
recept na bagetky,
tescoma bageta,
vesnická bageta,
top recepty na bagety,
bagety recept,
recept na bagety,
starofrancouzské,
korenova bageta,
dobo peceni bagety,
recepty na bagtky,
zadělat na bagetu,
kořenové bagety,
bageta recept,
rozmarynova bageta recept,
cathleen recepty bagety,
top recepty bageta,
bagety z čerstvého droždí,
recept ma bagety
Suroviny:
mouka hladká,
mouka žitná chlebová,
voda,
sůl,
droždí čerstvé
Komentáře (15)