Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené lilkové karbanátky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

V troubě pečené lilkové karbanátky jsou zdravou a chutnou alternativou k tradičním masovým karbanátkům. Spojují jemnou chuť lilku se sýrem, česnekem a bylinkami, což jim dodává lahodný středomořský nádech.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 876 kJ /
687 kcal
Bílkoviny22,10 g
Tuky54,36 g
Vláknina7,08 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 556 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy24,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na drobno a spolu s celým stroužkem česneku osmažíme na oleji - asi 15 minut. Česnek pak vytáhneme. Krok 2: Prochladlý lilek v míse smícháme s krájenou bazalkou, vejcem, sýrem a strouhankou, podle chuti osolíme. Těsto by nemělo moc lepit. Pokud je potřeba, přidáme špetku strouhanky. Krok 3: Upečeme na papíře v troubě, při teplotě 180 °C dozlatova, přibližně 30 minut. Karbanátky jsou zvenku křupavé, uvnitř měkké.

TIP: Zeleninové karbanátky - oblíbené recepty

Zveřejněno 29. 7. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekla jsem v teflonové remosce.

Inspirace z blog.giallozafferano.it

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené lilkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBmk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené lilkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBmk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Lilek letos se mi povedl vypěstovat na zahradě ve velkém množství. To jsem moc ráda a tak zužitkovávám v různých receptech. Já dala lilek spolu s česnekem do trouby nejprve upéct a potom rozmačkala a už jsem postupovala podle receptu. Ještě jsem karboše obalila malinko v sezamu a poté upekla. Vynikající na domácích žitném chlebíku. 😉😋

janatka: ano, lilek je úžasná a u nás myslím trochu nedoceněná zelenina. Dají se z něj dělat kouzelná jídla 🤔 Děkuji za přidanou fotku! 😘

U nás lilek zdomácněl,nechávám ho vždy vypotit,pokud jenom smažím,tak pak ho nechám na ubrousku odkapat od oleje,pak není mastný.Tento receptík se mi moc líbí,to vyzkouším;-):yes:Je to zase něco jiného!!!!;-)

Mám nějaký indický recept, kde nakrájený lilek uvaří ve vodě s fenugreekem. Napadlo me to proto, že by to pak nemuselo byt tak mastne, ty karboše? Nebo ogrilovat platky a pak nakrajet? Jak bys to videla, poradíš? Na tom oleji se obávám, to hodně nasákne. Lilek na mě dychtivě vykukuje z ledničky :-)

houba: smažila jsem na nepřilnavé pánvi, na 3 lžících oleje, víc jsem nepřidávala - nebylo to ani mastné, ale ani suché. Peklo se to pak opět nasucho ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
lilkové karbanátky, lilkove karbenátky, karbanátky z lilku, karbanátky s lilkem, lilkový karbanátek, karbanátky z z lilku, karbanátky pečené v remosce, lilkovy karbanátky, lilkove karbanátky recept, karbenátky pečené v remosce, top recepty s lilkem, karbanátky z remosky, karbanátky s lilkem, lilek karbenatky, karbenátek z lilku, karbanatek z lilku, smažení v remosce

Suroviny:
lilek, vejce, sýr parmazán strouhaný, strouhanka, bazalka čerstvá, sůl, česnek, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu