Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí čína

Hodnocení receptu je 5,0 (128×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bohunka.T Bohunka.T

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Kuřecí čína je klasika, kterou nikdy nic nezkazíte. Kuřecí maso, zelenina, houby a koření tvoří dohromady perfektní kombinaci. Recept je jednoduchý a rychlý, takže ho zvládnou i začátečníci. Obvykle podáváme s rýží, ale i s nudlemi chutná skvěle.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a očištěné maso pokrájíme na nudličky a dáme do misky. Přidáme koření na čínu, pepř, zázvor a zasypeme škrobem. Vše důkladně promícháme, aby se maso obalilo. Krok 2: Cibuli oloupeme, papriku očistíme a vše pokrájíme na proužky. Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm opékáme kuřecí maso. Když je maso opečené ze všech stran, přidáme nakrájenou zeleninu, žampiony (bez nálevu) a kukuřici. Krok 4: Podlijeme 3 lžícemi sójové omáčky a 2 lžícemi vody. Přidáme kari a prolisovaný česnek, promícháme a necháme zeleninu změknout po dobu cca 10-15 minut. Krok 5: Můžeme dochutit solí nebo chilli. Sójovou omáčku dáváme dle chuti, zeleninu můžeme použít dle libosti. Krok 6: Podáváme nejlépe s rýží.

TIP: Co je a není čínská kuchyně

Zveřejněno 27. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí čína

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMON

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí čína

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kMON

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Sójové om. stačí jedna lžíce :-//

Výborný a rychlý

Nedala sem zázvor, dala sem buráky,upravila množství všeho, poměrem k množství masa.. je to dobrota s rýží <3

Rychlé,vynikající

Si Ťin-pching by mohl zavidet

Výborný recept! Přidávám ještě nesolené arašídy, ty v podobných jídlech milujeme. Mňamka

jazzi: Do Ciny se nikdy nedava ketchup ani mleta cervena paprika!!!! A tatarka a hranolky v zivote nikdy!! Priloha byva ryze, nebo ryzove nudle!!

Recept je super

Lžička kari na takovou porci je skoro nic, receptu se s klidem držte ;-)

Nedržete se videa, je tam uvedena lžíce kari, má to být lžička! Bylo by to hořké!

výborná čína příště jí zase udělám:-)<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Perfektné, robil som 23.1.2021

Určite by som nedaval sojovu omačku ani škrob a vodu.Namiesto toho kavovu lyžičku praškoveho cukru a 2pol.lyžice kečupu,1pol.lyžica mletej sladkej červ.papriky.Všetky suroviny aj spomenute v recepte, dam do mysky ,prilejem 3pol,lyžice oleja a všetko zamiešam,prikryjem a odložim aspoň na pol dňa do ladničky odležať.Večer si pripravym a na druhy deň na obed dam na velku panvicu dusiť,podavam s hranolkamy,tatarska a obloha.Môžte použiť aj čiste z br.lopatky.

:yes::yes::yes::yes: přítelovi moc chutnala <3

Je to velká mňamka, už jsem dělala a dnes bude opět, tentokrát jako Silvestrovská večeře:-K:-K:-K

:-)<3 Paní Bohunce děkuji za výborný a rychlý recept na kuřecí čínu. Dělám čínu přesně tak jak je recept napsaný. Bohunko děkuji Vám! <3:-*:-K

Skvělý recept..... bez úpravy... luxusníííííí :yes::yes::yes::yes:

Opravdu skvělý recept. Ja tam pridala trochu mražené čínské zeleniny..:-D

Výborné :-)

No, vařívám cosi podobného, ale tepelná úprava mi vezme pouze 6 minut u plotny

<3 uvařila jsem a byla pochvala :-K <3 :yes:

výborná <3

Dělám to stejně, jen k masu přidám jeden žloutek a to sojovku a nechám to dvě, tři hoďky odležet.:yes:

výborné jídlo, prostě super. ;-)
Dík za inspiraci :-)

výborné jídlo, prostě super. ;-)
Dík za inspiraci :-)
jen já tam přidal ještě loupané, nasekané arašídy

Zítra vyzkouším.;-)

Výborný,

Výborné :-8

Toto doufám nebude číst žádný čínský kuchař - hrozil by infarkt!!!!!!!!;-(

milada ocadlikova 29. 10. 2015 22:16
super

Pravé jsem dovarila a mohu jen doporučit.Vyborne :-p

Načíst další komentáře (13)

Tématické fráze:
kuřecí čína, čína recept, čína z kuřecího masa, recept na čínu, kuřecí čína recept, recept cina, recept na kureci cinu, kuřecí čína s rýží, recepty kuřecí čína, recept kuřecí čína, recepty čína, cina kureci, čina, recepty kureci maso cina, čína z kuřecího, recepty z kuřecích prsou čína, cina z kurete, čína s kuřecího masa, kuře na čínu, recept na čínu z kuřeciho

Suroviny:
prsa kuřecí, kapie červená, cibule, kukuřice, žampiony sterilované, omáčka sojová, voda, koření čína, koření kari, zázvor mletý, pepř mletý, sůl, chilli, škrob bramborový, česnek, olej olivový

Přidat fotografie receptu