Suroviny
Porce: deset.
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 546 kJ / 369 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,78 g |
Tuky | 4,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 380 mg |
Sodík | 178 mg |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Jednoho dne v roce 1973 v Českém Rudolci, si pan kovář starý to děda koupil dvě pytlíkajdy, jednu dršťkovou, tenkrát ve zmrzlé kostce a druhou hovězí s játrovými knedlíčky v tom sáčku. Aby nemusel umývat dva hrnce strčil to všechno do kupy. A byla na světě. Nikdo se nad tím nepozastavil. A já v roce 1994, coby podnikatel a provozovatel řeznictví a bufetu, vařil dršťkovou denně a knedlíčkovou budeme jí tak říkat. Hovězí vývar a játrovou rýží. Dvakrát týdně, tak chytrému dojde, že se ty dvě musely alespoň dvakrát v týdnu potkat.
A aby to bylo celé, tak ke mně denně chodil Pavlík ze zahradnictví na tu dršťkovou a byla jedna plus dva rohlíky . Jednoho dne mi povídá: "Pane šéfe a jiná by nebyla než ty dvě?" Jak jsem psal, ty co se potkaly. A já nevím, jak jsem po létech, fakt asi dvaceti, si vzpomněl na toho dědu kováře a říkám: " Mám kovářskou." A dostal dršťkajdu a doprostřed talíře dva knedlíčky a trochu vývaru. Lahoda pane šéfe a potom, když byla, tak byla dvakrát a jeden rohlík.
Takže uvař dršťkovou a vývojem jsem dospěl k tomu, že se nevaří ta druhá, ale přidá se kostka nebo dvě tři hovězího vývaru od maggi. Podle velikosti hrnce. A zavaří se játrová rýže, vznikne, když to proženeš přes to děravé na halušky. Knedlíčky jsou pro lenocha pracné. Krok 2: Uvař dršťkovou a zavař tam ty noky nebo rýži, to podle toho, jak tomu říkáte. Budete slintat a mlaskat, chválit mou hlavu, že si vzpomněla. A nakonec úplně nejnovější výtvor. Zeť povídá: "Dědo, dáme kovářskou?" A já povídám: "Dáme." A dršťky nemaje, jsem vykouzlil základ na dršťkovou a zavařil jen tu játrovou rýži. A zase super, jen se po ní zakouřilo. Takže Kovářská s dršťkami a pro ty, co jim nevoní, i bez. A všichni budou chválit a když uvaříš pro neznalé přátele, mistrem budeš zvána.
Zveřejněno 4. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kovářská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mz3O
Moje poznámka
Kovářská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mz3O
Nejnovější recepty
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 58 minutami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 1 hodinou
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Řezy s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 2 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 32 minutami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 46 minutami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 1 hodinou
Vanilková zmrzlina
Ennia před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 3 hodinami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 5 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 6 hodinami
Tématické fráze:
kovářská polévka,
kovařská polévka recept,
kovářská uzená polévka recept,
kovářská voda,
polevka z kovaru,
polévka kovářská,
novarská polévka,
polévka andulka hladká,
recept na kovářskou polévku,
drstkova polevka z kováře,
kovář polévka,
kovářská polévka s česnekem,
kovařsá polévka recept,
co je andulka hladká,
recept na kovářská polévky,
kovarska gulasova polévka,
polevka z kovarem,
dršťková polévka podle dedy,
novarská rýže,
dršťková polévka z kovářů
Suroviny:
dršťky,
dršťky,
cibule,
paprika sušená sladká,
sádlo,
mouka hladká
Komentáře (5)