Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso na hříbkách

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 526 kJ /
1 082 kcal
Bílkoviny99,76 g
Tuky65,71 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 312 mg
Sodík 720 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy22,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a nakrájené hříbky (zmrazené rozmrazíme) osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vodou a podusíme doměkka. Krok 2: Kuřecí maso nakrájíme na kostičky (nudličky), osolíme, opepříme. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej, maso prudce osmahneme, vložíme bobkový list a zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Krok 4: Maso zalijeme smetanou, přidáme kečup, houby, sůl, trochu octu a ještě chvilku podusíme. Krok 5: Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

TIP: Jak zamrazit houby

Zveřejněno 9. 2. 2010

Poznámka autorky ivulinka

Pro dnešní oběd jsem se nechala inspirovat receptem z knihy 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso na hříbkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ROZw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso na hříbkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ROZw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Dobrý den, dnes uvařeno a celá rodina si pochutnala, děkuji moc za recept a vřele doporučuji..

Ivulinko, je to bašta.

Wewerka: jsem ráda:-):-K

Ahoj, přiznám se, že jsem se kečupu v houbové omáčce dost bála, ale ve finále je to učiněná dobrota :-)

:-) dneska na oběd, zkusila jsem s těstovinami zakysanou smetanou. Moc dobré:yes:

Ivulinko, teprve dnes objeveno a je to dokonalá mňamka:yes::-D nikdy jsem nedávala kečup a tak příště vyzkouším i s ním:-p

sona: děkuji:-K

Vyborny recept, vrele doporucuji... :yes:nedelni obed se opravdu dneska povedl!

prave jsem si uvarila tuhle dobrotu jako nedelni obed, mela jsem v lednicce hribky a povedlo se to na 1 s hvezdickou. Vyborny recept, dekuju!!:yes:

doporučuji,ještě přidat kmín,slaninu a pažitku a je to pecka:-)

Ivulinko, už napraveno, ještě, že ses ozvala, nějak jsem zapomněla:-))

Bibinko:-O, ale ten bodík sem nedoletěl:-S:-!

Ivulinko, to se mi dost líbí a určitě to někdy spáchám-fakt dobrej recept a já ti posílám bodíka:yes:
(dneska si byla brzy doma);-)

Tak to jsem ráda, že vyzkousíš, Hafi, nezapomeň mi sem přidat fotku, díky:-K

Ukládám o víkendu zkusíme.:-K

Mńam!!:-p:yes:

Tématické fráze:
kuřecí maso na houbách, kureci prsa na hribkach, kuřecí maso na houbách se smetanou, krůtí maso na hříbkách, kuřecí steak na hříbkách, kuřecí maso na houbách s rýží, kureci nudlicky na hribkach, krůtí na hříbkách, na hříbkách, veprove na hribkach, kuřecí prso na hříbkách, kuřecí prsa s hribky, steak na hríbkach, kuřecí steaky na hříbkách, kuře na hříbkách s těstovinami, kuřecí maso na hříbkách se smetanou, kureci maso na hribcich, krůtí prsa na hříbkách, krůtí s hribky s rýží, maso na hribkach s ryzi

Suroviny:
maso kuřecí, houba hřib, kečup sladký, smetana na vaření, máslo, olej, mouka hladká, sůl, pepř mletý, bobkový list, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu