Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorový moučník s tvarohem a čokoládou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mersy mersy

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: plech 25x40

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 392 kJ /
5 591 kcal
Bílkoviny113,37 g
Tuky191,99 g
Vláknina21,80 g
Cholesterol 825 mg
Sodík 737 mg
Sůl2,34 g
Sacharidy841,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme vejce s cukrem a vanilínem. Pak přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva. Polovinu těsta obarvíme kakaem. Krok 2: Těsto světlé vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na něj vlijeme tmavé těsto a vidličkou spojíme cikcak. Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby na 150°C, pečeme asi 20 minut. Upečený piškot dáme vychladit. Krok 4: Do kastrolu dáme suroviny a uvaříme pudink. Do uvařeného horkého pudinku přidáme máslo s tvarohem a dobře vyšleháme. Natřeme na vychladlý piškot. Dáme ztuhnout. Krok 5: V kastrolu rozpustíme čokoládu a vmícháme do ní smetanu. Natřeme na moučník. Vychladíme. Nakrájený moučník ozdobíme.

Zveřejněno 3. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXV6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXV6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tak nevím,při hledání receptu je to již 3-tí recept stejný :no: jen u tohohle je 1 vejce navíc . Jdu vyzkoušet :-p

Mersy:-), moučník vypadá velmi lákavě a je jen škoda, že jsem při dnešním hledání nějaké tvarohové mňamky, nezabloudila z knížek i na net - toto by mé rodině jistě velmi chutnalo:-p. Recept si ukládám a ráda vyzkouším. A možná, zkusím korsup pod krém, zlehka pokapat slabou kávou.... uvidím;-).

mirca75: Dík:-K

:yes:+1 vyzerá to super :-)

Tématické fráze:
moucniky s tvarohem, mramorový tvarohový koláč, čokoládový moučník, recepty moučníky s tvarohem, moučník s tvarohem, moučnik s čokoládou, moučníky s čokoládou, čokoládové moučníky, čokoládový moučník s tvarohem, tvarohový koláč mramorový, mramorový piškot, úžasný tvarohový moučník ke kávě, tvarohový moučník, recepty na moučníky s tvarohem, recept na moučníky s tvarohem, tvarohový mramorový koláč, mramorový blok recept, tvarohový moučník s čokoládou, řezy s tvarohem a čokoládou, piškot s tvarohem a čokoládou

Suroviny:
piškoty, vejce, cukr krystal, cukr vanilkový, mléko, olej, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, mléko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, cukr, vanilkové aroma, máslo, tvaroh, čokoláda na vaření, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu