Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s jogurtem a skořicí, bez vajec

Hodnocení receptu je 4,5 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BastMetztli

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 497 kJ /
2 748 kcal
Bílkoviny43,23 g
Tuky84,25 g
Vláknina12,38 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 244 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy448,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, cukr, skořici a kypřící prášek smícháme, poté přidáme tuk a jogurt, vše důkladně promícháme. Krok 2: Podle hustoty těsta, přidáváme mléko. Krok 3: Bez mléka je těsto velmi husté, nedá se lít do formy. Část těsta můžeme obarvit kakaem. Těsto lijeme do vymazané a vysypané formy. (Liji po vrstvách, a každou lehce pokladu namočenými rozinkami.) Krok 4: Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180°C cca 40 minut. Krok 5: Po upečení sypu moučkovým cukrem s trochou skořice.

Zveřejněno 15. 3. 2012

Poznámka autorky BastMetztli

Skořici můžeme samozřejmě vynechat. Do těsta lze přidat vanilkový cukr a místo bílého jogurtu použít vanilkový jogurt.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ONx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ONx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Děkuji za sdílení skvělého receptu. Těsto mi vyšlo akorát na menší skleněnou formu. Do těst bez vajec přidávám vždy lžíci jablečného octa a špetku soli - je pak jemnější. <3:yes:

Bábovka je výborná. moc jsme si pochutnali. Doporučuji. :-)

Super recept bez vajec. Vynechala som tuk, pridala trochu vody, a myslim ze sa podarila. Pripominala trosku dukatove buchticky. :) :-K

Naprosto luxusní bábovka, dnes jsem dělala a nejedla jsem snad lepší. 2/3 bílé mouky jsem nahradila celozrnnou a místo tuku jsem dala 120 g oleje. Bábovka je krásně vláčná, akorát sladká, prostě skvělá.:yes::-K

jdu na to ;-)

Místo oleje který sem tjistila že nemám sem prdla 3 lžíce bílího jogurtu !! a mužu říct ž elepší bábovku sem fakt nejdela!

Ted jsem ji dala do trouby tak snad se mi povede :-8

:-p:yes::yes: +:yes:

Merylas:přesně tak a jak vidět i bez vajec lze žíti a vařiti. ;-):-p:yes:

Teď jsou opravdu tyto recepty na moučníky bez vajec v kurzu;-):yes::-K

Vypadá pěkně:-K

Super ani jedno vejce:-)

V současné době zdražování vajec velice vhodné.

Tématické fráze:
jogurtova bábovka bez vajec, pečení s jogurtem, sladke peceni bez vajec, bábovka z jogurtu, pečeme s jogurtem, jogurtova buchta bez vajec, pečení bez vajec, bábovka se skořicí, bábovka s jedním vejcem, pečení s jogurtem sladké, bábovka bez vajec, jogurtová bábovka, peceme bez vajec, babovka s jogurtu, jogurtový koláč bez vajec, sladké pečení s jogurtem, buchta bez vajec s jogurtem, jogurtová bábovka se skořicí, citronová bábovka s jogurtem, recepty s jogurtem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, tuk, skořice mletá, kypřící prášek do pečiva, jogurt bílý, mléko, rozinky, kakao, tuk, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu