Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Voňavé" brambory

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 347 kJ /
1 517 kcal
Bílkoviny61,83 g
Tuky68,68 g
Vláknina17,60 g
Cholesterol 152 mg
Sodík 2,48 g
Sůl6,00 g
Sacharidy140,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky nebo plátky. Uzený bůček a sýry na menší kostky. Pekáček vymažeme sádlem. Krok 2: Brambory lehce osolíme (sýry jsou slané) a opepříme. Vše v pekáčku smícháme a podlijeme pivem. Můžeme ještě trochu pokapat sádlem. Krok 3: Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 st. 35-40 minut. Potom odkryjeme a dopečeme do křupava. Před koncem posypeme strouhaným sýrem, ale není to nutné.

Zveřejněno 1. 11. 2017

Poznámka autorky mika59

Brambory jsou moc dobré, trochu mi to doma "zavonělo", ale žádná hrůza. Ze sýru a piva vznikne takový sosík a s těmi bramborami moc dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Voňavé" brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGPk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Voňavé" brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGPk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty z brambor, pečený bůček s romadůrem, voňavé brambory recept, pečené plněné brambory s romadur, vynikající nápady

Suroviny:
brambory, sýr hermelín, sýr romadur, bůček uzený, pivo světlé, sádlo, sýr strouhaný, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu