Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostraváček - retro

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 192 kJ /
1 002 kcal
Bílkoviny35,11 g
Tuky76,95 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 231 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy42,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh, cukr, mléko a smetanu vyšleháme do hladkého krému. Podle chuti můžeme přidat kakao. Krok 2: Já jsem smetanu vyšlehala zvlášť a nakonec lehce vmíchala do ochuceného tvarohu. Příjde mi to nadýchanější.

Zveřejněno 26. 11. 2017

Poznámka autorky mika59

Listovala jsem v mém více jak čtyřicetiletém sešitku a našla tohle. Hledala jsem to tady, ale všude je jen smetana a tvaroh. S tím kondenzovaným mlékem to opravdu připomíná ten starý, dobrý Ostraváček neboli smetanový krém.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostraváček - retro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kkQK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostraváček - retro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kkQK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Moc nám chutná.:yes:

Miquel: Děkuji za krásnou fotku :yes::-K

Recept vyzkouším, bude dobrý. Jen k Ostraváčku to podobné strukturou nebude. Ostraváček byl našlehaný dusíkem. Bohužel se již nevyrábí.

Výborný:-!:yes::-! dělala jsem s malou vnučkou. Polovinu si dali s čokoládovou polevou a zbytek na lívanečky s jahodami. Zařazuji do oblíbených a přikládám foto. Díky<3

houbova: Děkuji za vyzkoušení a pěknou fotku.:-K Jsem ráda, že chutnalo.:-K:-K

Ostraváček byl skvělý a já jsem měla ještě raději kakaový-děkuji za recept:-):-D:-D:yes:

Já s dětstvím v Liberci zase pamatuju Smetánek, neboli Pacholík<3 jak báječně chutnal s čerstvým rohlíčkem, jak byl jemný a našlehaný. Výborná záležitost, kterou nějaký Bobík nebo Pribináček nedokázal nahradit. Ikdyž také to může být tím, že dětská pusa má ještě nezkažené chuťové pohárky. Každopádně tuhle moravskou verzi vyzkouším :-):yes:

Miladko po Ostraváčku jsem se mohla utlouct:-QMoc fajn recept:-K:yes:

Anna Kocikova: Drahuško pamatuji se, jak jsme ho dostávali na prvním stupni s rohlíkem na svačinu..lahoda...<3 Děkuji Ti...;-):-K

bystrouska: Děkuji moc...:-K:-)

Opět moc pěkný recept :yes:. Pamatuji si jen Pribináčka - pramen zdraví z Posázaví :-). Ostraváčka nepamatuji, a že už něco pamatuju :-D:-D. Asi to byla nějaká místní specialita :-O. Ostraváček nebo Pribináček, je to jedno, ukládám ;-).

Tématické fráze:
domácí ostraváček, retro recepty, retro smetánek, ostravaček z tvarohu, smetanovy krem retro, retro pacholík, ostravaček.cz, smetanový krem ostravacek, pacholík retro, zakusek ostravacek, recept na domácí pacholík, retro smetanovy krem, domácí ostraváček recept, smetanek retro, recept na pribynacka, domácí ostraváček z tvarohu, domácí smetánek recept, pribinacek retro, recept na ostraváčka, ostravacek zakusek

Suroviny:
tvaroh, salko, cukr vanilkový, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu