Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávová kolečka s kofilovým krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby chladnutí krému, doba tepelné úpravy postupného pečení více plechů po sobě

125 min (90 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby chladnutí krému, doba tepelné úpravy postupného pečení více plechů po sobě)

Pomalu plánujete, jaké cukroví letos upečete? Pokud patříte mezi milovníky čokolády a kávy, určitě musíte vyzkoušet kolečka s krémem z oblíbené Kofily. Křehké máslové těsto a kávová tyčinka rozvoní celý byt.

Suroviny pro 60 kusů

60kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 207 kJ /
6 742 kcal
Bílkoviny62,64 g
Tuky405,65 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 243 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy703,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku s moučkovým i vanilkovým cukrem a mletou kávou. Přidáme máslo nakrájené na menší kousky, žloutky, citronovou kůru a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Krok 2: Těsto zabalíme do fólie a necháme aspoň 1 hodinu uležet, ideálně přes noc. Krok 3: Těsto vyválíme na pomoučněném válu zhruba na 2 mm a vykrajujeme kolečka, která ukládáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Plech vložíme do trouby vyhřáté na 170-180 °C a pečeme zhruba 12 minut. Krok 5: Krém.
Nad parou šleháme asi 20 minut 2 celá vejce, cukr a nalámanou čokoládu Kofilu. Krém necháme úplně vychladnout, Krok 6: V nádobě vyšleháme do pěny 250 g másla pokojové teploty a pomalu zašleháme krém z Kofily, vajec a cukru. Krok 7: Poleva.
Vyšleháme 250 g cukru s 5-6 lžícemi silné, vychlazené kávy. Krok 8: Kolečka spojíme krémem a namáčíme je jednou stranou do kávové polevy. Krok 9: Hotová kolečka ještě na nezaschlou polevu zdobíme čokoládovým kávovým zrnem, popřípadě jiným cukrářským zdobením.

TIP: Kofilové slzičky: Jak připravit křehké linecké cukroví s čokoládovo-kávovou náplní

Zveřejněno 5. 12. 2015

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept na kofilový krém jsem si půjčila zde https://www.toprecepty.cz/recept/38256-kofila-rezy... a musím uznat, že je skvělý. Uživatelce hemriettas moc děkuji za opravdu špičkový krém, který má rozhodně více využití.

Recept přidávám v celé dávce, já použila poloviční dávku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávová kolečka s kofilovým krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjYQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávová kolečka s kofilovým krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjYQ

Marie

Komentáře (48)

hana36: ano, určitě cukr moucka

Upečeno, ochutnáno, výborné:-)

JanaDorazinova: Já bych tam dala neloupanou půlku lískového oříšku.

Aneta: To je určitě jedno!!! Klidně nějaké cukrářské zdobení, jakékoliv a třena nic. Já jsem je koupila tady v cukrárně, tam mají zdobení, že by tam člověk nechal výplatu :-D

Plněno kofilovým krémem. Letos poprvé vyzkoušen a je moc dobrý.

Dobrý den, bohužel jsem na tento recept koukla letmo ráno a teď jsem se vrátila z nákupu a koukám na ty kávová zrna až teď, poradi mi holky někdo, co by se tam místo toho hodilo jiného? Chtěla jsem dělat dnes a už se nikam nedostanu, budu ráda za nějakou odpověď, recept vypadá strašně moc lákavé, těším se na to:-)

Aneta: Tak já myslím, že na tom zrnku to nestojí :-). Co třeba pokapat cik cak čokoládovou polevou? ;-)

Uz mam z jedne davky napeceno,vyborne se s testem pracovalo a chutove vyborne.Uz mam dalsi testo v lednicce.Plnit a zdobit budu pristi tyden.Urcite u nas bude kazde vanoce.:-K:yes::yes:

jemmy: Tak to mne moc těší! :-8

Krásný recept, určite zkusím. Nevím jestli se neptám hloupě, ale mletý cukr, je cukr moučka??
Děkuji

hana36: Ano, samozřejmě :-)

Dobrý večer, ta mletá káva je uvařená rozpustná káva?

Myšák: je to celkem jedno. Já dala turka, ale nevadila by ani rozpustná;-)

Dobrý den, mohu se zeptat mletá káva je myslíte tím klasickou na turka? :-8 cukroví vypadá užasně už se něj chystám. :) Jak dlouho vydrží? Kdy je nejlepší cukroví udělat? :-8:-8 děkuji

Barbora : lépe je použít rozpustnou, ale určitě by nevadila ani klasická, turecká:-8

Irule: nebudeš věřit, ale dneska jsem je vytáhla z mrazáku, protože tady byla návštěva a byla ještě lepší, než na Vánoce :-D a děkuji za foto;-)

Jani výborné děkuji :yes::-p:-K

casino: dopadl skvěle :-)

Pekl 9´ při 175°C a už se těší na ten krém:-)

:-):-8:-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
kávová kolečka, krém z kofily, kakaove cukrovi, kávové kolecka, cukrovi z kofily, recept kávová kolečka, kokosová kolečka s krémem, kávová kolečka recept, kávový krém z kofily, linecká kolečka s kávovým krémem, vanoční cukrovi z kofily, cukroví s kofilovým krémem, cukroví kakaove, vánoční cukroví z kofili, vánoční cukroví s kávovým krémem, cukroví recepty, kávová krém, kavovi kolečka, kakaova kolecka, cukroví s krémem

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, káva mletá, kůra citronová, žloutek, máslo, mouka hladká, cukr moučkový, čokoláda, vejce, máslo, cukr moučkový, káva, čokoládová kávová zrna

Přidat fotografie receptu