Suroviny
Porce: 8 - 10 porcí.
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 290 kJ / 1 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,69 g |
Tuky | 112,44 g |
Vláknina | 9,15 g |
Cholesterol | 228 mg |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,05 g |
Sacharidy | 50,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a v míse ho promícháme s mletým masem, solí, mletým pepřem a 1 dl vína. Směs necháme chvíli odležet a dle potřeby jí dosolíme.
Krok 2: Mezitím vykostíme kuře (vykošťuji od hřbetu) a zlehka ho naklepeme přes fólii (mikrotenový sáček). Plát masa si položíme na fólii, maso osolíme a poklademe plátky anglické slaniny. Pak na 2/3 plátu rozetřeme mletou směs a posypeme ji nakrájenou petrželkou.
Krok 3: Poté plát masa zabalíme pomocí fólie do tvaru rolády. Balíme ze strany, kde máme náplň - po délce masa. Fólii odstraníme a roládu pevně převážeme motouzem (nití). Pak roládu ještě lehce osolíme.
Krok 4: V pekáčku rozehřejeme máslo a roládu ze všech stran opečeme. Poté přidáme na plátky nakrájenou cibuli a zlehka ji orestujeme. Vše podlijeme horkým vývarem (vodou) do poloviny výšky masa, pekáč přiklopíme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby na 185°C.
Krok 5: Až se maso začne péct, tak teplotu stáhneme na 170°C a pečeme do změknutí. Maso dle potřeby podléváme, ale jen zlehka, aby v pekáči tzv. neplavalo. Roládu během pečení přeléváme vypečenou šťávou a ze stran pekáče, do šťávy seškrabujeme nápečky (udělají pěknou barvu). Asi 15 min před koncem pečení maso odklopíme, aby chytlo barvičku.
Krok 6: Měkké maso vyjmeme stranou a vzniklou šťávu v troubě (na 185°C) nebo na sporáku vydusíme na tuk. Ten pak zasypeme moukou, zasmažíme do světlé barvy a podlijeme chladným vývarem. Vše pečlivě rozmícháme a necháme v troubě, nebo na sporáku provařit.
Krok 7: Po 15 min. prováření šťávu přepasírujeme přes jemné síto do kastrolu, přidáme bílé víno, dle potřeby dosolíme, přistrouhneme oříšek a necháme ještě asi 10 min. pomalu provářet, aby šťáva pustila na povrch tuk (glanc). Pakliže je tuku hodně, tak ho jemně odebereme pomocí naběračky. Chuť šťávy je jemná a lehká.
Krok 8: Roládu zbavíme provázku, nakrájíme jí na plátky a dáme pod poklicí ohřát do trouby nebo jí ohřejeme na pařáčku.
Jako příloha se hodí rýže, brambory, bramborová kaše, i houskový knedlík.
Jako příloha se hodí rýže, brambory, bramborová kaše, i houskový knedlík.
Zveřejněno 11. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0lD
Moje poznámka
Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0lD
Nejnovější recepty
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 1 hodinou
Ředkvičkový salát
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 1 hodinou
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 2 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 32 minutami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 46 minutami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 1 hodinou
Vanilková zmrzlina
Ennia před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 3 hodinami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 5 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 6 hodinami
Tématické fráze:
náplně do kuřecích rolád,
náplň do kuřete,
kuřecí roláda,
náplň do rolády,
čím naplnit kuře,
napln dokuřete,
naplne do kuřete,
recept na kuřecí roládu,
recepty rolady,
čím naplnit vykoštěné kuře,
holandská kuřecí rolka,
kureci roláda délka peceni,
roláda z kuřecího masa,
kuřecí roláda recept,
kuřecí maso na víně bílém,
jak balíme masovou roladu,
směs na špagety z veprovky,
pomazánka z bučku s bílým vínem,
nápln do kuřecích rolády,
napln do kurecich rolad
Suroviny:
bůček,
sýr eidam,
slanina anglická,
sůl,
pepř bílý,
víno bílé,
petrželka zelená,
cibule,
máslo,
ořech muškátový,
vývar,
mouka hladká
Komentáře (20)